Ensi sunnuntaina on taas se päivä, kun oven taakse ilmestyy rohkeita ja reippaita virpojia. Aikuinen ei välttämättä tule edes ajatelleeksi, miten paljon tsemppiä ja esiintymiskykyä se homma vaatii, ihan oikeasti. Kuvitelkaapa, aikuiset, itse itsenne siihen rooliin. Jäisi monelta tekemättä!

Siksi puodinpitäjä on koonnut tähän viime hetken ohjeet nimenomaan meille virpomisen vastaanottajille. Toimi näin, että et ole ihan pöljä aikuinen:

  1. Varaa ajoissa juttuja, joita aiot antaa virpojille. Makeiset on tietenkin se ykkösjuttu, mutta eivät ne hedelmät tai itseleivotut leivonnaisetkaan mikään kehno ajatus ole. Myös pienet kolikot ovat kova sana ja monelle virpojalle tarpeen.
  2. Jos et halua avata ovea virpojille ja koet koko päivän stressaavaksi, voithan aina laittaa oven jonkin viestilapun? Että hei, virpojat, älkää pahoittako mieltänne, mutta meillä ei tänään olla kotona/ehditä virpoa/tehdään muita juttuja. Mutta tsemppiä vaan muissa kohteissa ja mukavaa sunnuntaita!
  3. Kun avaat oven, ole iloinen ja rohkaiseva. Yleensä virpojia jännittää ja jos he kuulevat aikuiselta, että homma meni hyvin, he saavat lisää itseluottamusta. Sitä ei yleensä ole kenellekään suomalaisella yhtään liikaa.
  4. Ole mielissäsi virpomisesta ja saamistasi oksista ja osoita se. Ei näitä kivoja perinteitä mitenkään liikaa ole.
  5. Vaikka virpojat olisivat miten kuvauksellisia tahansa, älä laita heidän kuviaan someen ilman lasten ja vanhempien lupaa.
  6. Varaa virpomispalkkoja riittävästi, ettei niiden loppumisesta tule stressiä kesken kaiken. Ja mukavaa on, jos niitä jää vielä perheen iltakahville, sillä vaikka palkkojen antaminen on piristävää, kyllä se Geisha-suklaa omassakin suussa maistuu.