Saammeko esitellä, verkkokauppamme ensimmäinen taiteilija Olli !

Käytettyjen tai tuunattujen tavaroiden lisäksi kaupassamme esitellään kiinnostavia, ajan hengessä olevia kuvataiteentekijöitä ja käsityöläisiä.

Ensimmäisenä vuorossa on pop-taidetta ja sarjakuvataidetta yhdistävä Olli Nykänen.

Ollin käsialaa on kauppamme logo, jossa hehkuva Marilyn pompsahtaa aarrearkusta ilmoille. Elämäniloisesta logosta tuli todella juuri sellainen kuin toivoimme väreineen ja muotoineen!

Näin joulua lähestyessä verkkokauppamme hyllyltä löytyy neljä pientä valmiiksi pakattua Ollin työtä. Niissä on hänelle tyypillistä lempeää huumoria, kepeyttä, raikkaita värejä ja iloa.

Työt ovat vinyyli-canvas-pigmenttivedoksia ja heti valmiita käyttöön.

Isomman voi ripustaa seinälle. Pienempiin on mukana puinen pöytäjalka, jonka avulla ne saa pöydälle tai lipaston päälle iloa ja väriä tuomaan.

Koko taulu kehyksineen ja pöytäjalkoineen on taiteilijan itsensä valmistama.

Nämä pikkutaulut toimivat loistavasti myös kahden pareina tai isommissa ryhmissä.

Mutta nyt itse Olliin!

Vuonna 1973 syntynyt Olli on ammatiltaan valokuvaaja ja loistava piirtäjä ja maalaaja. Itse hän kutsuu itseään mieluiten artistiksi, jonka tekemisiä ei kannata lukita mihinkään kategoriaan.

– Mun tekeminen on vähän sellaista hurjastelua, ja siksi töissäni usein mennään johonkin ratti kädessä, hän nauraa.

– Elin nuoruuteni 1990-luvulla, jolloin elettiin lamaa. En päässyt mihinkään uraputkeen, mutta en toisaalta kaivannutkaan siihen.

– Mukavaa tietenkin olisi, jos voisin olla se, mitä verokortissani lukee eli lehtivalokuvaaja. Mutta mukavinta on, että ylipäätään saan olla ihminen, hän sanoo mietteliäästi.

Olli todella vierastaa tyylisuuntauksien tiukkoja rajoja.

Hän sanoo, että tyylisuuntauksien määrittelyn tarve loppui 1960-luvulle. Jos on pakko lokeroida, hän kertoo olevansa neo-pop.

– Se on mun oma tyylisuunta. Kannattaa valita tällainen mystinen, niin ihmiset alkavat miettiä, onko tuo tosissaan, ja mitä ihmettä se neo-pop mahtaa olla, hän hymyilee.

Ollilta tekee mieli kysyä lempivuosikymmen.

– Ysäri se olisi voinut olla siksi, että olin silloin nuori.

– Mutta nyt kun mietin tarkemmin, niin mun lempivuosikymmen on vasta tulossa!