Loading...

Antiikin, vintagen ja retron yllätyksellinen sekatavarakauppa

Myös Jousto- lasku tai osamaksu

 • Messinkiset painavahkot kynttilänjalat 1950-luvulta. Korkeus 9 cm. Kahden kynttilänjalan yhteishinta 20 euroa.
 • Pieni keittokirja vuodelta 1952. Yleisradiossa järjestettiin 1950-luvulla taloudenpidon kurssi, johon kuului myös nuortenparien opastamista ruuanlaiton saloihin. Tämä 100-sivuinen kirja antaakin koko joukon perusohjeita ruuanlaittoon. Kirjasta löytyy muun muassa reseptit kakkuun ilman uunia, vaniljaleipiin, herkkuvuokaan, tomaattikeittoon, enkelin ruokaan, porkkanakeittoon ja purjomuhennokseen. Hinta 5 euroa.
 • Kotiruoka, keittokirja kotia ja koulua varten, uusi laitos vuodelta 1975. Kirjoittajat Ragni Tennberg ja Rauni Rautiainen. Kovat kannet, 522 sivua. Muun muassa porkkanamarmeladin, appelsiinijuoman, tryffeleiden, syyspuuron, koolakaramellien, kohomunkkien ja parsapaistoksen ohjeet. Hinta 15 euroa.
 • Pienviljelijäemännän keittokirja vuodelta 1932. Tekijät Maiju Gebhard ja Hilja Lahti. Kovakantinen. Kirjassa todetaan, että tämän kirjan avulla "opitaan käyttämään ruokatalousmenot parhaalla mahdollisella tavalla". 199 sivua, ohjeita muun muassa puolukkarieskan, lehikäisten, kyrsäleivän, perunarieskan, terveyskorppujen, vanhanpojan laatikon, punajuuripaistoksen ja silakkahuopukkaan tekoon. Hinta 15 euroa.
 • Vuosipyyhkeiden pioneeri, vuosi 1963. Vuosi- eli kalenteripyyhkeiden julkaisu alkoi vuodesta 1963. Tätä ruusuista pyyhettä ei enää usein tapaa. Leveys 49 cm ja korkeus 61 cm. Tässä on hieman ajanpatinaa eli pientä läikkäisyyttä yläreunassa, joka näkyy lisäkuvassa. Yleisilme kuitenkin varsin siisti liki 60-vuotiaaksi pyyhkeeksi. Tähän on mukava kietoa vaikka juhlaviini päivänsankarille? Hinta 20 euroa.
 • Käyttämätön Dallas-lautapeli vuodelta 1981. Kaikki tallessa ja vielä kiinni toisissaan, rahat ja muut tykötarpeet. Näitä ei ole hirmuisesti liikenteessä, varsinkaan käyttämättöminä. Hauska lahja nuoruuttaan 1980-luvulla eläneelle, sillä ei tältä tv-sarjalta silloin oikein voinut välttyä. Hinta 38 euroa.
 • Hyväkuntoinen joulukuun Viuhka-lehti vuodelta 1950. Kaunis kansikuva. Siistit sivut, 50-sivuinen. Hieman muotia ja seurapiiriuutisia, mustavalkoisia tuon ajan mainoksia. Hinta 3 euroa.
 • Punaiset muovipuhelimet 1970-luvulta. Leikkivätkö naapurinlapset hienoilla johdollisilla lankapuhelimilla, mutta sinä et koskaan? Ei hätää, sinä voit saada nämä vaikka 50-vuotislahjaksi, jos lähipiirisi on tietoinen, että näillä irtoaisi paremmat lapsuusmuistot. Tyylikkäät lelupuhelimet alkuperäisessä paketissa käyttämättöminä, hinta 35 euroa.
 • Puinen tukkitraktori 1970-luvulta. Pituus 28 cm. Mukavassa kunnossa ikäsekseen, vaikkakin leikitty. Hinta 18 euroa.
 • Hyvinsäilynyt pahvinen jouluseimi 1950-luvulta. Leveys 30 cm ja korkeus 26 cm. Ehjä, harvinainen. Hinta 15 euroa.
 • Herttainen talvinen peltirasia 1960-luvulta. Rasian halkaisija 21 cm ja korkeus 6 cm. Hieman ajanpatinaa, mutta edelleen oikein mukavassa kunnossa oleva noin 60 vuotta vanha rasia. Ihana vaikka joululahjaksi, kun sisään sujauttaa itsetehtyjä joulumakeisia kääreissä? Hinta 15 euroa.
 • Kirja kiiltokuvien synnystä ja historiasta. Painettu 1998, kovakantinen, 90-sivuinen. Hyväkuntoiset sivut, kuin uudet. Kovassa etukannessa näkyy hieman säilytysviiruja, ei häiritsevästi. Jos kiiltokuvien ystävä ei ole kansiviirujen suhteen kranttu, tämä kiiltokuvista kertova alunperin ruotsalainen, sittemmin suomennettu perusteos käy vaikka lahjaksi, sen verran ihania vanhoja kiiltokuvia tämä suosittu kirja esittelee. Hinta 15 euroa.
 • Ikäisekseen oikein mukavakuntoinen hirvigobeliini. Leveys 89 cm ja korkeus 54 cm. Ei tankokujaa. Ei valtavan iso, joten käy moneen paikkaan, niin seinälle kuin vaikka rustiikkisen pöydän päälle. Ehkä niitä gobeliineja, joita Anttilan tavaratalo myi aikoinaan 1970-luvulla, sillä hapsut siniset. Hinta 32 euroa.
 • Suosittu lasten/nuortenkirja, sopii lahjaksi. Tositarinoita pojista, jotka uskalsivat olla rohkeasti oma itsensä ja joista kasvoi oman tiensä kulkijoita ja samalla menestyjiä asioissa, joissa olivat hyviä. Kirjoittanut Ben Brooks. Kansainvälinen myyntimenestys. Julkaistu vuonna 2019. Tämä kappale uusi ja lukematon, joten sopii vaikka pukinkonttiin. Hinta 20 euroa.
 • Tiikkiset maustesirottimet 1960-luvulta. Mukavasti säilyneet, toisen metallikorkissa vähän "aaltoilua" mutta toimii. Täytetään alapuolelta, jossa muovinen korkki. Kaunista retroajan henkeä. Hinta kaksikolle 12 euroa.
 • Tapio Wirkkalan snapsilasit, 6 kpl. 6 centtilitran vetoiset snapsilasit, tuotannossa 1960- ja -70-luvuilla. Alkuperäisessä pakkauksessa. Hyvin vähäisellä käytöllä ilmeisesti olleet. Suomalaista designia puhtaimmillaan. Hinta 40 euroa.
 • Vanha ysärijoulupukki ottaa rennosti. Varastolle ilmaantuu välillä niin väsyneitä joulupukkeja, että ihan pakkohan niillekin on etsiä rauhallinen eläkepaikka. Tämä Hong Kongissa valmistettu ysäripukki on seesteisen perheen tarpeessa. Pallossa on yhä vettä ja lumisadetta. Hinta 2 euroa.
 • Bambia ei jätetä, nih. Me emme ole niitä, jotka hylkäävät vanhan joulukoristeen, koska se vaikuttaa kömpelöltä. Bambi, pari kärpässientä ja vähän jotakin muutakin kököttää puisen pyörylän päällä. Oletko se sinä, joka tarjoaa orvolle bambille kodin? Hinta 2 euroa.
 • Melko legendaarinen joululevy vuodelta 1978. Tämä lp-levy on kaikin puolin nostalginen. Ensinnäkin sillä kerättiin rahaa Niilo Tarvajärven suureen unelmaan eli Disneylandin veroiseen Joulumaahan. No, se ei ihan sellaisenaan toteutunut. Toisekseen, Katri Helena sävelsi ensimmäistä kertaa ja heti tuli hitti eli Joulumaa -kappale. Ja kolmanneksi tällä levyllä esiintyvät kaikki tuon ajan Finnhits -tähdet kuten levyn kannesta näkyy. Levy sisältää myös lautapelin, joka näkyy lisäkuvassa. Levy on koekuunneltu ja täysin toimivaksi vinyyliksi todettu. Hyvinsäilyneen älppärin hinta värikkäine kansineen on 12 euroa.
 • Siisti ja ehjä Fazerin joulurasia 1970-luvulta. Korkeus 20,5 cm ja leveys 15 cm. Sisällä alkuperäiset paperit tallessa, katso lisäkuva. Ihana lahjalaatikko vaikka itsetehdyille makeisille. Isovanhemmat osaavat myös arvostaa rasiaan sujautettuja valokuvia, tervehdyksiä, joulukirjeitä, mitä vaan keksii selattavaksi aattoillaksi. Hinta Fazerin pienelle joulurasialle 8 euroa.
 • Toimiva, siisti matkaherätyskello 1960-luvulta. Saksalainen Zentra-merkkinen. Koko 8 x 8 cm. Kotelo ulkopuolelta varsin siisti, samoin kellotaulun lasi hyvässä kunnossa. Lisäkuvasta näkee, että kotelon vaaleassa sisävuorissa iän tuomaa tahraa. Hinta toimivalle klassikolle 28 euroa.
 • Nostalginen vanha kattovalo, toimiva. Pistoke uusittu, toimivuus tarkastettu, katso lisäkuva. Korkeus 24 cm ja halkaisija 22 cm. Kaunis kattovalo pieneen tilaan, vaikkapa eteiseen? Täydellinen esimerkiksi vanhaan omakotitaloon, jossa retrohenkistä sisustusta. Hinta 38 euroa.
 • Vesa Roinilan 160-sivuinen tietokirja vanhoista polkupyöristä. Kovakantinen, ensimmäinen painos, julkaistu vuonna 2007. Hyväkuntoinen, voi antaa myös lahjaksi. Sai ilmestyessään hyvät arvostelut. Runsas kuvitus, perusteellista tietoa nostalgisista polkupyöristä. Katso lisäkuvat! Hinta 16 euroa.
 • Hellyttävä Seura-lehti heinäkuu 1952. Kansikuva olympia-aiheinen Helsingin olympialaisten kunniaksi. 24-sivuinen, runsaasti tuon ajan mainoksia. Tuon ajan suosikkinäyttelijä Uljas Kandolin oli värvätty erikoisreportaasiin luolamieheksi harrastamaan jousiammuntaa, olihan hän jousiammunnan Suomen mestari. Siistikuntoisen lehden hinta 5 euroa.
 • Kaunis iso Florentina legnolita -tarjotin. Leveys 50 cm ja korkeus 35 cm. Italialainen, käsinmaalattu. Materiaali muistuttaa hieman puuta, mutta sitä kutsutaan "polykromiksi". Hyväkuntoinen vanha tarjotin, näyttävä punakulta väritys. Hinta 25 euroa.
 • Söpö pieni puukissa. Pituus 11 cm. Hyllyssä viettämäänsä aikaan tyytyväinen, ei juuri karkaile. Hinta 3 euroa.
 • Söpö pieni puuheppa. Korkeus 11 cm. Hinta 3 euroa.
 • Liikuttava sydäntarjotin vuodelta 1961. Alapohjassa takana lukee mustekynällä "Liisalle 1.12. 1961 Heli". Tarjottimen halkaisija 20 cm. Siisti, punainen muovinen tarjotinosa hieman kulunut. Rottinkinen kehys ehjä. Ihanan liikuttava pieni tarjotin menneiltä ajoilta. Hinta 8 euroa.
 • Tarzan 1971, suuri joulukirja. Tunnustamme, ostimme tämän Tarzan-sarjakuvakirjan kauppaan etenkin siitä syystä, että kannessa lukee "suuri joulukirja". No, kirjasessa ei kyllä ole joulusta sanaakaan, vaan ihan tavallisia Tarzan-sarjakuvia. Sivut hyväkuntoiset, paksuissa pahvikansissa kulumaa. Hauska pikkujoululahja 50-vuotiaalle oman elämänsä Tarzanille? Hinta 8 euroa.
 • Söpö pieni lumisadelyhty kasarilta. Korkeus 10 cm. Tyttöfiguuri seisoo muovisen lyhdyn sisällä ja kun lyhtyä kääntää tai heiluttaa, "lumisade" pääsee vedessä valloilleen. Hinta vanhalle pienelle koristeelle 5 euroa.
 • Nostalginen pieni Fazerin rasia. Pahvisen rasian koko 21 x 16 cm. Kannessa talvinen maisema mökkeineen, pihalla mies ja koira. Rasian numero 378. Sisällä alkuperäiset paperit. Nostalginen rasia, jonka voi antaa vaikka vaarille joululahjaksi, kun sujauttaa sisälle lastenlasten valokuvia, piirroksia ja kirjeitä. Hinta 10 euroa.
 • Hyväkuntoinen Fauni-pannumyssy ynnä pannun nostamiseen tarkoitettu alkuperäinen pieni patalappu. Helena Kuuskoski loi jo 1950-luvulla menestystuotteen eli Fauni-peikot, joista tehtiin lopulta pehmoleluja, tekstiilejä, säästölippaita, juomalaseja ja kaikkea mahdollista. Ennen kuin tehdas sulkeutui vuonna 1971, se työllisti 200 ihmistä. Tuolta ajalta säilynyt hyväkuntoinen pannumyssy patalappuineen. Pannumyssy peittää hyvin kahdenkin litran kahvipannun. Hinta söpölle retrovuosien klassikolle 25 euroa. Ei tule kovin herkästi toista vastaan.
 • Kaunis, uusi jalallinen tarjoiluvati. Tarjoiluvati kuuluu sarjaan Pohjolan marjat. Korkeus 12 cm ja halkaisija 18,5 cm. Hinta 15 euroa.
 • Hyvät arvostelut saanut muusikko Anssi Kelan esikoisromaani. Ilmestyi vuonna 2008. Kepeä ja samalla syvällinen kirja ystävyydestä. Tämä kirja kuin uusi eli lukematon, joten käy myös lahjaksi. Hinta 12 euroa.
 • Kivat pirteät pitsiliinat. Vanhantyyliset pitsiliinat ovat aliarvostettuja, sillä niin moni meistä on nähnyt niitä lapsuudenkodissa tai mummolassa ja tottunut siihen, että jostain niitä aina ilmestyy. Mutta tosiasiassa nättiä pitsiliinaa ei tehdä ihan tuosta vain, vaan ne alkavat olla kohta katoavaa kansanperinnettä. Tässä kolmikossa isoimman halkaisija on 44 cm ja kahden muun halkaisijat 34 cm ja 28 cm. Nämä ovat yksinkertaisesti söpöjä. Hinta kolmikolle 12 euroa.
 • Söpöt yhdessä. Kolme roosansävyistä pitsiliinaa piristettynä keltaisella. Isoimman halkaisija 35 cm ja kahden muun halkaisijat 26 cm ja 24 cm. Kauniit pitkällä pöydällä vaikka kolmestaan. Tai vaikka seinätauluksi? Hinta yhteensä 12 euroa.
 • Kauniit pitsiliinat. Ison sinivihreän halkaisija 46 cm. Kahden ruusuliinan halkaisijat 30 cm ja 27 cm. Pitsiliinat ovat kauniita pöydällä vaikka isompana kokoelmana. Niistä saa myös ihania seinätauluja, kun käyttää mielikuvitusta. Ja voihan ystävän yllättää kietomalla suklaalevyn tai hajuvesipullon pitsiliinaisen kääreen sisään? Hinta kolmikolle 15 euroa.
 • Hyväkuntoinen jouluseimi. Korkeus 18 cm ja leveys 17 cm. Käyttämätön. Jotakin kevyttä materiaalia, ei kipsinen. Perinteiset värit. Hinta 10 euroa.
 • Kiva lahja vuonna 1960 syntyneelle. Kymmenen hyväkuntoista Valitut Palat -lehteä alkuperäisessä kotelossaan, maaliskuusta joulukuuhun. Kotelossa ajanpatinaa. Lehtien kannet hienot ja värikkäät. Mukavia tuon ajan mainoksia ja juttuja. Näissä riittää lukemista nostalgiasta ja 1960-luvusta kiinnostuneelle. Hinta kokonaisuudelle 17 euroa.
 • Upeat Timo Sarpanevan Kalinka-lasit pakkauksessa. 1970- ja 80-luvuilla oli aika varma 50-vuotislahja miehelle, kun osti Timo Sarpanevan suunnittelemat snapsilasit. Pakkauksia myös myytiin Anttilan tavaratalon kautta otsikolla "arvolahja merkkihenkilölle". Meillä myynnissä käyttämättömät Sarpanevan Kalinka-snapsilasit, jotka luotiin vuonna 1977 ja olivat tuotannossa 1978-1997. Lasin korkeus 7 cm ja valmistettu Iittalassa. Neljä lasia alkuperäisessä pakkauksessa maksaa 40 euroa.
 • Anttilan tavaraluettelo, kevät-kesä 1971. Hyväkuntoinen, tilauskuponkikin tallessa. 202-sivuinen. On tuon ajan telttoja, leluja, Timo Sarpanevan ja Tapio Wirkkalan laseja, peruukkeja, huopia, samettikenkiä, pannumyssyjä, verkkareita, poolopuseroita, laukkumuotia ja värikkäitä froteemekkoja. Katso lisäkuvat! Mahtava katsaus 1970-luvun arkeen ja muotiin. Hinta 20 euroa.
 • Onko söpömpää kuin retrovuosien kitsch? Vanha korkkipohjalla oleva pääsiäiskoriste. Koristeessa muun muassa kimaltava bambi ja posliininen kana. Korkeus 12 cm. Hinta 5 euroa.
 • Enkelikynttilänjalka ja ruusuvati.  Joku sanoo kitsch. Me sanomme suloista romantiikkaa. Posliinisen enkelikynttilänjalan korkeus 14 cm. Samanhenkisen ruusuvadin leveys 25,5 cm. Ei säröjä, eikä kulumaa. Kynttilänjalka ja ruusuvati eivät siis ole kiinni toisissaan, mutta sopivat niin hyvin yhteen, että kulkevat nyt kaupassamme yhdessä. Hinta kaksikolle 15 euroa.
 • Ihana vintagerasia. Kaunis jadenvihreä kansi. Metallinen rasia, jonka leveys 13 cm. Ajanpatinaa. Rasiassa hyväkuntoinen helmikaulanauha, jonka pituus noin 62 cm. Lukko toimii. Lisäksi kaksi pikkuruista hajuvesipulloa, joissa molemmissa tuon ajan hajuvettä jäljellä. Hinta suloisuudelle 15 euroa.
 • Avaamaton kölninvesi 1970-luvulta. Kaunis pullo ja jouluinen alkuperäpakkaus, jossa kynttilänkuvia. Kiva lahja vanhojen hajuvesien ystävälle, sillä tässä on ripaus retrovuosikymmenten tenhoa, kiitos alkuperäisen lahjapakkauksen. Hinta 30 euroa.
 • Juokse porosein! Puinen hyväkuntoinen vanha joulukoriste. Leveys 28 cm. Hinta 15 euroa.
 • Kiinnostava 152-sivuinen teos retroaarteista. Painettu vuonna 2011. Esittelee monipuolisesti retrotavaroita ja suomalaista, sodanjälkeistä designia. Hintaesimerkkejä. Hyvät, havainnolliset kuvat. Kiinnostava kirja keräilijälle. Hinta 28 euroa.
 • Pieni majolika-lautanen. Halkaisija 17, 5 cm. Mukavasti säilynyt, pientä ajanpatinaa. Herkästi maalattu, väreinä turkoosia, roosaa ja keltaista. Oikealla puolella perhonen, vasemmalla kukkia. Hinta 8 euroa.
 • Kotimaisen Seres-tehtaan vanha peltirasia. Halkaisija 18 cm. Kannessa yhä tallessa Seres-tarra. Siisti vanha rasia 1960-luvulta. Seres oli alunperin turkulainen, vuonna 1917 perustettu makeistehdas, jossa keksittiin ja kehitettiin muun muassa Sisu-pastilli. Nykyisin tehdasta ei enää ole, vaan ensiksi Leaf osti sen 1990-luvulla ja sitten Cloetta sulki Leafin vuonna 2012. Hinta rasialle 12 euroa.
 • Pienehkö nätti Fazerin suklaarasia. Koko 18 x 13 cm. Jonkin verran ajanpatinaa ja pientä nuhruisuutta, mutta söpö silti. Kaunis ruusukuvio kannessa. Hinta 8 euroa.

Go to Top