Loading...

Antiikin, vintagen ja retron yllätyksellinen sekatavarakauppa

Myös Jousto- lasku tai osamaksu

 • Sympaattinen vakosamettinen koira 1970-luvulta. Erittäin jämäkkä, hyvässä kunnossa pysynyt. Korkeus 41 cm. Saattaapi olla uniikki tapaus, ei vaikuta tehdastekoiselta, mutta joku on kyllä tiennyt, mitä tekee. Hinta 22 euroa.
 • Puulelu, ankka

  25,00 
  Lutuinen puinen vetolelu 1970-luvulta. 16 cm pitkä. Hyväkuntoinen, kirkkaat värit. Pää kääntyy ja siivet liikkuvat, kun ankkaa vetää narusta pitkin lattiaa. Hinta 25 euroa.
 • Todella kaunis, käsintehty vintagehenkinen olkalaukku. Laukun leveys 36 cm ja korkeus 26 cm. Leveä tummanvihreä olkahihna, jossa runsaasti säätövaraa. Metallinen kaunis aihio. Sisätasku ja etuosassa kauniit kukka-applikaatiot. Yhdistetty kahta laadukasta ja vahvaa huonekalukankaan tyyppistä kangasta, ompelijan huolellista ateljeetyötä. Uusi, tilava, kestävä ja uniikki laukku käy mainiosti vaikka lahjaksi romanttista ja vintagehenkistä tyyliä arvostavalle. Hinta 48 euroa.
 • Nätit vanhat posliinikaktukset. Hyväkuntoiset, ehjät. Hinta yhteensä 16 euroa.
 • Nätit vanhat posliinikaktukset. Ehjät, hyväkuntoiset. Kaupassamme toistaiseksi myös toinen, hieman erilainen pari. Hinta yhteensä tälle kaksikolle 16 euroa.
 • Herttainen kipsipatsas 1950-luvulta. Korkeus 13,5 cm. Kaunis, hyvinsäilynyt, nätit herkät värit. Pojalla soitin huulilla, tytöllä kukkakori. Hinta 25 euroa.
 • Pieni, suloinen kipsipatsas. Korkeus noin 8 cm. 1950-luvulta. Mukavassa kunnossa iän tuomasta hienoisesta kulumisesta huolimatta. Hinta 15 euroa.
 • Love is -peili 1970-luvulta. Koko 11 cm x 11 cm. Hinta 10 euroa.
 • Pieni keikkupääkoira 1970-luvulta. Pää keikkuu ja näyttää söpöltä. Nukkapinta joistakin kohdin kulunut, mutta onhan tuota ikääkin. Nostalginen söpöys, hinta 10 euroa.
 • Haluatko muistaa läheistäsi jollakin liikuttavalla? Kun ostat tämän vanhan peltipurkin, kirjoitamme sen sisään koskettavan runon juuri hänelle, jota ajattelet. Lähetämme sen kauniisti tulostettuna suoraan lahjansaajalle, sinun tiedoillasi varustettuna. Runot kirjoittaa improrunoilija Heli, joka on julkaissut useita runokirjoja ja järjestänyt runoimproja yli 15 vuotta. Koskettava runolahja jää runon saajan mieleen koko loppuelämäksi! Runopurkin hinta 10 euroa.
 • Haluatko muistaa sinulle tärkeää ihmistä runolla?  Kirjoitamme antamistasi avainsanoista ihanan runon äidille, isälle, mummille, vaarille, ystävälle, työkaverille, eläköityvälle, valmistuneelle, kihlaparille...kenelle vaan! Mittatilausruno lähetetään kuvassa olevassa, hieman elämää nähneessä ruusupurkissa, kauniisti tulostettuna ja sinun tiedoillasi varustettuna. Kun ostat purkin, otamme sinuun yhteyttä, että saadaan ihana runo kirjoitettua juuri hänelle! Hinta purkille runoineen 10 euroa.
 • Ihana lahjakirja maitolaitureista. Jaana Laamanen teki kansatieteellisen tutkimuksen maitolaitureiden asemasta suomalaisessa kyläyhteisössä. Todella kiehtovaa historiantutkimusta, kaikillahan meillä on jonkinlainen side maitolaitureihin. Kovakantinen, 294 sivua, käyttämätön, joten sopii myös lahjaksi. Hinta muhkealle tietopaketille 15 euroa.
 • Pirteät oranssikukkaiset emalimukit 5 kpl. Hauskat vaikka kesämökille hammasmukeiksi tai muuten vaan käyttöön. Kyllähän näihin kerää vaikka niitä metsämansikoita, kun kesä tulee. Hinta viidelle siistille ja hyväkuntoiselle emalimukille yhteensä 20 euroa.
 • Ihana muistokirja/ystäväkirja 1950-luvulta. Pikkuisen Arjan muistovihko/ystäväkirja/kiiltokuvakirja, johon kaverit ja sukulaiset ovat kirjoittaneet värssyjään ja niiden oheen liimattu kiiltokuvia. Kiilokuvia yli 140 kappaletta. Osa todella upeita, kuten kissakiiltokuvat ja tyttöset ja onpa joukossa yksi Charlie Chaplinkin. Hinta vanhalle viholle 25 euroa.
 • Anttilan tavaraluettelo syksy-talvi 1969-1970. Muhkea, 227-sivuinen katsaus tuon ajan muotiin ja käyttötavaroihin. Mahtavia kuvia, kertoo tuon ajan arjesta enemmän kuin monikaan historiakirja. Kaikki sivut tallessa ja siistejä, mutta muutamat alkuosan sivut irtonaisia ja kansi hieman kulunut. Tästä riittää kyllä selattavaa ja puhuttavaa tuon ajan lapselle ja nuorelle sekä sellaiselle, joka haluaa sisustaa retrovuosien tyyliin. Hinta 12 euroa.
 • Kaunis pala naistenlehtien historiaa. Viuhka-lehti vuodelta 1950. Hyväkuntoinen, 34 sivua. Kauniita sen ajan mainoksia. Asiaa jersey-puvusta, Rita Hayworthista, kodin siisteydestä ja kauneudenhoidosta. Hinta 5 euroa.
 • Viuhka-lehti, muotinumero vuodelta 1952. Hyväkuntoinen lehti numero 10. Sivuja 58. Upeita tuon ajan mainoksia kuten Elite-kengät, Salevon-shampoo ja Mouson Lavender. Asiaa isoäitiydestä, rakkaudesta ja rahasta, kenkämuodista, iltapuvuista, hatuista ja vaikka mistä tuohon aikaan tärkeästä. Kauniin vanhan aikakauslehden hinta 10 euroa.
 • Kaunis, vanha valokuvakehys. Koko 12 cm x 12 cm. Metalliset kehykset, lasi päällä. Lasin alla vanha vintage postikortti. Hinta 12 euroa.
 • Kaunis vanha valokuvakehys. Metallia, lasi päällä. Lasin alla oleva romanttinen kortti 1900-luvun alkupuolelta. Kehyksen koko 9 cm x 12 cm. Hinta 10 euroa.
 • Melko harvinainen näyttämökirja 1960-luvulta.  Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Tekstit Marjatta Kurenniemi. Kuvitus ja koko näyttämötekniikka tsekkiläinen V Kubasta. Kirja ehjä ja oikein siistikuntoinen. Tammi julkaisi näitä näyttämökirjoja kuuluisista saduista 1960-luvulla useampiakin. Pop up-kirja säilyi tosin harvoin näin hyväkuntoisena, sillä ennemmin tai myöhemmin sillä leikittiin vähän reippaammin, valitettavasti. Hinta ihanuudelle 48 euroa.
 • Vanhoja hajuvesitestereitä, kotoisin Seinäjoen Kemikalikaupasta. Ihana tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä. 24 hajuvesitesteriä Seinäjoen Kemikalikaupasta, joka toimi vuosina 1922-2017. Yhtä lukuunottamatta kaikissa enemmän tai vähemmän hajuvettä jäljellä. Merkkeinä muun muassa Rochas, Dior, Lanvin, Rykiel ja Worth. Aikamoinen naisellinen sisustuspläjäys kylppäriin tai makkariin. Samalla kunnianosoitus lähes satavuotiaalle kempparille. Hinta 45 euroa.
 • Isokoinen ryijy/ryijymatto Pohjanmaalta 1950-luvulta. Koko 200 x 154 cm. Kapea tankokuja. Hyväkuntoinen ikäisekseen, tosin epäilemme, että sitä on saatettu aikoinaan käyttää myös mattona, varmuutta ei ole. Näyttävä vanha ryijy/ryijymatto, ihana joko seinällä tai lattialla, jos raaskii mattona käyttää. Hinta 100 euroa.
 • Loistavat arviot saanut Mauri Kunnaksen Piitles-kirja. Painettu 2012. Käyttämätön, uusi. Kirja käy tarkkaan läpi Beatlesien tarinan ja sitä voidaan pitää oikeastaan dokumentaarisena sarjakuvana. Upea kirja, sopii niin rokkivaareille kuin -muoreille kuin nuoremmillekin musakulttuurista kiinnostuneille. Hinta 20 euroa.
 • Kokkaa koiralle - tee koirallesi terveysruokaa. Käyttämätön uusi kirja, 80 sivua, kovakantinen. Neuvoo muun mussa koirakeksien tekoon ja siihen, kuinka koiralle tehdään terveellistä ruokaa tähteistä ja kuinka huonokuntoinen koira saadaan taas jaloilleen. Ihana lahjakirja koiranomistajalle ja juu - tietenkin koiralle itselleen. Hinta 10 euroa.
 • Viri-kaakaopurkki. Tämä me muistetaan, lapsuuttamme 1970-luvulla viettäneet. Viri-kaakao oli vaan niin älyttömän hyvää. No, nyt on jäljellä enää vain hieman elämää nähneet purkit. Hinta jonkin verran kuluneelle purkille 5 euroa kappale.
 • Romanttinen vanha kattolamppu. Metallia, ollut joskus sähköllä toimiva kattolamppu, mutta suosittelemme käyttämään koristeena ja kynttelikkönä. Katso lisäkuvat! Hinta 30 euroa.
 • Hyväkuntoinen klassikkotarjotin, Backman, made in Finland. Koko 42,5 cm x 32 cm. Hinta 15 euroa.
 • Onko sillä kalamiehellä tai -naisella jo ihan kaikkea kalamajassaan? No, näitä todella vanhoja verkonpainoja ja katiskanmerkkejä hänellä ei vielä ole. Merkit vanhassa pienessä puurasiassa. Sympaattinen sisustuselementti. Hinta 18 euroa.
 • Big eye -printtitaulu 1960-luvulta. D Golding piirsi näitä taiteilija Margaret Keanen inspiroimana. Printti on lasin alla, alkuperäisissä puisissa kehyksissä, ripustusvalmis. Korkeus 39,5 cm ja leveys 16,5 cm. Taulu näkyy kokonaisuudessaan kakkoskuvassa. Kuvassa oleva kalastajapoika myyty. Yhden taulun hinta 18 euroa.
 • Big eye-printtitaulu 1960-luvulta. Taiteilija Margaret Keane loi isosilmäiset lapsihahmotaulut 1960-luvulla. Hänen menestyksensä innoitti muutamaa muutakin taiteilijaa ja mainospiirtäjää kuten David Goldingia. Tämän surusilmäisen tytön nallen kanssa hän piirsi 1960-luvulla. Printtitaulu on puukehyksissä, lasin alla ja ripustusvalmis. Korkeus 39,5 cm ja leveys 16,5 cm. Työ näkyy kokonaisuudessaan lisäkuvassa keskellä. Lisäkuvassa näkyvän kalastajapojan myimme jo, mutta pyjamapoika oikealla on vielä kaupassa. Yhden taulun hinta 18 euroa. p.s. David Golding on nykyisin yli 8-kymppinen ja eläkkeellä, mutta hänellä näyttää olevan pari uutta maisemataulua myynnissä netissä.
 • Voi näitä meijän vinttilöytöjä. 55 värikästä vanhaa puista leikkipalikkaa. Sijaitsevat kuvassa olevassa vielä vanhemmassa puisessa vetolaatikossa. Kyllä näillä leikkiminen rakentavampaa on kuin moni muu nykyajan humputus, sanos vaarikin. Hinta palikoille ja vetolaatikolle 28 euroa. P.s. Muorihan voi istuttaa vetolaatikkoon vaikka kaktuksia?
 • Ihan täydellinen nostalgialahja oman elämänsä traktorimiehelle. Puinen traktorimies on selkeästi elämää nähnyt, mutta onhan tuota ikääkin jo. Traktorin pituus 19 cm. Mukanaan hänellä on käsittämättömät irtotikkaat, joiden avulla voi esimerkiksi kiivetä poimimaan parhaat omenat leikkipuusta tai jotakin. Mystistä menoa. Hinta puiselle sankarille traktoreineen ja tikapuineen 28 euroa.
 • Nätti tummansininen kastikekaadin. Emalia. Korkeus 7,5 cm. Mikäs tähän on laittaa vaikka niitä kevään ensimmäisiä leskenlehtiä, jos ei kastikekaatimena käytä. Hinta 10 euroa.
 • Värikkäät, second hand -emalimukit. Tehty Puolassa, Jugoslaviassa ja yksi Kiinassa. Hauska värikäs setti käyttöön vaikka kesämökille. Hinta 20 euroa.
 • Vanhat Finel-emalimukit, käyttökunnossa. Söpöt vanhat emalimukit. Voi yhä käyttää juomamukina. Kolme siistiä ja neljännessä kuvassa näkyvä kolhu. Hinta klassikkomukeille yhteensä 28 euroa.
 • Söpöjä vanhoja mollamaijoja isossa peltirasiassa. Vanhat nuket siistikuntoisia, mutta eivät enää vingu, kun painaa mahasta. Siksi teimmekin nukkekeräilijältä ostamistamme nukeista tällaisen vankan sisarusparven. He sijaitsevat hyväkuntoisessa peltipurkissa, sillä jokainen tarvitsee joskus harmonisen paikan, jonka päälle voi vetää vaikka kannen. Ison peltipurkin halkaisija 18 cm. Hinta sisarusparvelle peltisen kämpän kanssa 35 euroa.
 • Ari-nukkeja, vanhoja. Kuvanmukaisessa kunnossa, korkein 8 senttimetriä korkea. Viiden pienen vintage-nuken hinta yhteensä 22 euroa.
 • Myrskylinnut -sarjan hahmoja ja aluksia. Moni meistä muistaa legendaarisen Myrskylinnut-sarjan 1960-luvulta. Brittipariskunnan luoma nukkeanimaatiosarja oli katsojamenestys kauan ennen Star Trekiä tai Tähtien sotaa. Nämä hahmot Matchbox valmisti esikuvien mukaan vuonna 1992. Kolme alusta on metallia ja miehistön jäsen sekä pahis ovat muovia. Hahmojen korkeus 9,5 cm ja korkein alus 11 cm. Hyväkuntoisia, harvinaista, että säilyneet ysäriltä. Keräilykamaa! Hinta 38 euroa.
 • Tästä jokainen vintagevaatteisiin tai neulomiseen uppoutunut saa silmänruokaa ja ideoita. Ihana kirja 1930-50-lukujen vintagemuodista ja erityisesti siis neuleista. Neulontaohjeita 24 kappaletta, ohjeet nimetty filmitähtien mukaan. Todella kauniit kuvat. Ohjeet pienehköjä, lähinnä ehkä s-kokoisille, mutta antaa varmasti inspiraatiota meille kaikille. Lisäksi tietoa siitä ajasta, jolloin tämä tyyli oli huippumuotia. Hinta laadukkaasti tehdylle käyttämättömälle neulontakirjalle 18 euroa.
 • Etsitkö äidille lahjaa? Tämä käyttämätön Linda O'Keeffen kirja kertoo avokkaiden, saapikkaiden ja sandaalien kehityksestä ja muodista mukavin tekstein ja kauniiden kuvien kera. Tästä hyvät arvostelut saaneesta kenkäkirjasta riittää tutkittavaa ja selattavaa pitkäksi aikaa. 1.painos vuodelta 1996. Hinta 10 euroa.
 • Oranssi view camera ja kaksi kiekkoa. Tämä ei ole view master- merkkinen, mutta idea on sama. Toimiva lasten lelu view camera, jossa mukana kaksi kiekkoa. Lelutestaajan mukaan kiekoilla seikkailevat jänis ja toisessa possu, sen tarkempia juonikuvioita testaaja ei kertonut. Hinta vanhalle lelulle kiekkoineen 8 euroa.
 • Vanha soittorasia 1960-luvulta, toimii. Tätä Fisher-Pricen opetuskello-soittorasiaa alettiin tehdä 1960-luvulla, josta tämäkin soittorasia on kotoisin. Se on toimiva ja ehjä, mutta kuvanmukaisessa kuluneessa second hand -kunnossa. Tätä soittorasiaa myytiin 1960-luvulla enemmän Amerikoissa, joten Suomeen näitä kantautui silloin vähemmän, puhumattakaan, että niitä olisi tämänikäisenä hirveästi tallessa. Hinta nostalgiselle vanhalle soittorasialle 38 euroa.
 • Suuri unikirja

  18,00 
  Suuri unikirja, unien selityksiä 2 000 vuoden takaa. Onko ystäväsi kova näkemään unia? Tätä unienselityskirjaa hän on tuskin pitänyt käsissään, sillä tämän Suuri unikirja julkaistiin vuonna 1946 suomeksi ensimmäisen kerran ja kirjoitettiin alunperin joskus ennen vuotta 200. Kreikkalainen unienselittäjä Artemidoros eli vuosina 135-200. Tästä Kraussin toimittamasta kirjasta otettiin toinen painos 1970-luvulla ja kolmas 1980-luvulla, kaikkiaan painoksia on neljä. Mutta tässä siis se ensimmäinen painos vuodelta 1946 alkuperäisine kansikuvineen. Selitykset ovat rautaisia, antavat ihan uuden näkökulman uniin ja uninäkyihin. Hinta 18 euroa.
 • Pieni majakirja. Käsi sydämelle, kuinka paljon yhteistä aikaa lasten tai lastenlasten kanssa on liikaa? Ei varmasti sellaista määrää olekaan. Pieni majakirja on ihan täydellinen majanrakennuskirja ja neuvoo vaihe vaiheeelta monenlaisten metsämajojen rakentamiseen. Lapsi ei unohda ikinä sitä kokemusta, kun vanhempien tai isovanhempien kanssa pykätään ihan oikea maja metsään. Pihla Meskasen kirjan avulla oppii tekemään niin jurtan kuin beduiinitalon ja monta muutakin majatyyppiä. Lisäksi opitaan eri solmut ja tekemään köysisillan. Käyttämätön Pieni majakirja maksaa 25 euroa. P.S. Kannattaa kuvata oma maja, tulostaa se paperille ja laittaa muistoksi kirjan väliin!
 • Mikki Hiiri, kuin seitsemän veljestä. Monenkokoisia ja -ikäisiä Mikki Hiiriä. Korkein 30 cm ja pienin 15 cm. Vanhin voi olla vanhakin eli 1960-luvulta ja jokunen kasarilta. Enimmäkseen ovat kyllä ihan 2000-luvun Mikkejä, varsinkin nuo pienimmät. Ehkä jollakulla Mikki Hiiri -fanilla on näille hyvä koti? Hinta koko köörille 20 euroa.
 • Vanha peltiauto, vetokoneisto toimii. Made in Japan, pituus 18 cm. Pientä käytönjälkeä, mutta kulkee terhakkaasti eteenpäin, kun vetää avaimesta. Hinta 60 euroa.
 • Kesätunnelmaa 1960-luvulta. Kahdeksan pientä coca-cola -pulloa 1960-luvulta ja saman aikakauden englantilainen peltitarjotin. Pullot amerikkalaisia, korkeus 20 cm. Tarjotin ollut Centrum-kaupan valikoimissa, alapohjassa vielä vanha hintalappu Englannin lippuineen. Tarjotin siisti, mutta naarmuinen. Kaunis ruusukuva. Hinta kesäiselle keittiön/kesämökin sisustuskokonaisuudelle on 25 euroa.
 • Frendit, tv-sarjaan liittyvä kokkikirja. Käyttämätön kirja vuodelta 1999, kovakantinen, 134 sivua. Jokaisen Frendit-sarjan ystävän must-kirja. Kivoja amerikkalaisia ruoka- ja leivontareseptejä ja tietoiskuja näyttelijöistä ja itse sarjaan liittyviä hauskoja yksityiskohtia. Hauska vaikka äitienpäivälahjaksi! Toimii myös hyvin "pelkkänä" keittokirjana, sillä kirja on jaoteltu selkeästi eri osastoihin ja itse reseptit mainioita, esimerkiksi pastaohje tosi hyvä, samoin amerikkalaisten muffinsien ohjeet. Kirja sai aikoinaan suopeita arvosteluja. Hinta 20 euroa.
 • Uusi autokirja, vuodelta 1945. O. Pohjanen ja A.I. Walli. 446 sivua. Kuvakansi. Hinta 10 euroa.
 • Todella antiikkinen kahvimylly. Nostalginen yksityiskohta sisustukseen. Hauska lahja fanaattiselle kahvikissalle vaikka jonkin laadukkaan kahvipaketin kera. Hinta 25 euroa.
Go to Top