Loading...

Antiikin, vintagen ja retron yllätyksellinen sekatavarakauppa

Myös Jousto- lasku tai osamaksu

 • Ennen 1950-lukua

  Ennen 1950-lukua

 • 1950-luku

  1950-luku

 • 1960-luku

  1960-luku

 • 1970-luku

  1970-luku

 • 1980-luku

  1980-luku

 • 1990-luku

  1990-luku

 • 2000-luku

  2000-luku

 • Lahjaideat

  Lahjaideat

 • Nyt on herkkää, vanhat joulukuusen karamellit. Viisi pitkulaista ja kaksi suorakaiteen muotoista vanhaa joulukoristetta, kovat karkit yhä sisällä. Keskipituus noin 10 cm. Todella söpöt noin 60 vuotta vanhat koristeet. Ihania kuusessa, mutta myös vaikka tarjottimella koristeena kuivakakun ympärillä. Hauska myös lahjaksi 1960-luvulla syntyneelle. Hinta 25 euroa.
 • Todella näyttävät joulukuusenpallot. Luulemme, että nämä pallot ovat uniikit, ne näyttävät käsin koristelluilta. Ikää emme osaa arvioida, ehkäpä ysäriltä? Palloja 8 kappaletta, isoimman halkaisija 6,5 cm. Hinta näyttäville palleroille, jotka ovat hienoja koristeita muulloinkin kuin jouluna, on 30 euroa.
 • Jostakinhan se on aloitettava, se Barbie-harrastus. Kolme hyväkuntoista käytettyä Barbieta vaatteineen. Noin 60 vaatetta ja asustetta, enimmäkseen jonkun itse tekemiä. Osa näyttää jopa retroreleiltä, mene ja tiedä, emme ole asiantuntijoita. Puhtaat ja siistit nuket ja käytetyt nukenvaatteet tyylikkäässä uudessa mustassa säilytysrasiassa, katso lisäkuva! Kiva tapa aloittaa Barbie-leikit. Hinta 35 euroa.
 • E.T. leluhahmo

  20,00 
  Ihana nöpönen E.T.-hahmo, harvoin tarjolla. Vuonna 1982 Steven Spielberg ohjasi tieteiselokuvan, joka pasahti useimpien meidän sydämeen. Tämä E.T. on 14,5 senttiä korkea ja valmistettu aikoinaan Taiwanissa. Hyväkuntoinen muovinen lelu. Pää kääntyy, kädet kääntyvät ja samoin jalat. E.T., palaa kotiin! Hinta 20 euroa.
 • Hyväkuntoinen amerikkalainen sähköherätyskello. Valmistaja General Electric. Testattu ja toimii. Askeleeton käynti, viisari etenee tasaisesti. Kaunis oranssinpunainen väri. Hieno 1970-luvun tuote, jota ei Suomesta välttämättä enää tässä kunnossa hevin löydä. Retrotunnelmaa! Hinta 35 euroa.
 • Ihana Fredin joululevy vuodelta 1977. Levyllä muun muassa Tonttu Torvinen, Varpunen jouluaamuna ja Lapsuuden joulu. Kahdessa kappaleessa laulaa myös tuolloin 7-vuotias Hanna-Riikka. Levy kuunneltu ja todettu ihan hyväkuntoiseksi kuunneltavaksi 1970-luvun vinyyliksi. Kotelossa etukannessa Anttilan hintalappu, jota emme lähteneet poistamaan. Hinta nostalgiselle vinyylille 15 euroa.
 • Romuromanttinen katepillari 1950-luvulta. Pituus 20 cm ja korkeus 14 cm. Avainta ei ole mukana, mutta testasimme lelua vetämällä siihen vetoa seinäkellon avaimella ja heureka - moottori pyörii. Jotenkin söpöhän tämä on ja ikivanha, kaunis yksityiskohta sisustukseen, jossa arvostetaan nostalgiaa. Harvinaisen katepillarin hinta 45 euroa.
 • Tri-ang, vanha englantilainen peltiauto. 1940- ja 50-luvuilla tämä englantilaistehdas oli maailman suurin lelujen valmistaja, tunnettu muun muassa polkuautoistaan ja rautatieleluistaan. Meillä myynnissä oleva Tri-ang -auto on 1960-luvulta ja sopii lähinnä koristekäyttöön. On jo aika romuromanttisessa kunnossa, mutta hauska ja näyttävä sisustusesineenä. Pituus 38 cm. Kori peltiä ja alusta muovia. Hinta 35 euroa.
 • Todella kaunis kotimainen juhlamekko 1970-luvulta. SOK:n Kaarina-tuotemerkin alla valmistettu pitkä juhlamekko polyestertrikoota. Joustaa hieman, selässä pitkä vetoketju. Kokolapussa lukee 38 ja 12. Kuvassa päällä mallilla, joka 173 cm pitkä ja käyttää kokoa m-l. Mekon kokonaispituus 134 cm. Kainalosta kainaloon 42 cm ja rinnanympärys noin 84 cm. Hihan pituus 23 cm. Mustalla pohjalla punaisia ja roosanvärisiä kukkia ja vihreitä lehtiä. Kunto kuin uusi, joten käy hyvin vaikkapa juhliin. Lisäkuvissa kuvia näyttävästä helmasta. Hinta 38 euroa.
 • Ylellisennäköinen italialainen tarjotin. Pituus 41 cm. Punaoranssi, koristeellinen, materiaali melamiinia tai ns. polykromipuuta. Puunnäköinen materiaali. Hyväkuntoinen second hand -tuote. Florentina legnolita-tarjotin. Hinta 20 euroa.
 • Joululahjan ei tarvitse olla kallis, tärkeintä on tunne. Jouluna on erityisen kivaa antaa nostalgialahjoja ja kertoa lahjalla, että on ajatellut juuri sen saajaa. Ihana pieni muistaminen voi liittyä vaikka lahjansaajalle tärkeään vuosikymmeneen. Onko sinulla lähipiirissä 1980-luvun lapsi? Tämä pieni printtitaulu on 1980-luvulta ja tuo mieleen sen ajan pastellivärit. Koko 23 x 18 cm. Hinta 10 euroa. Ps. Voidaan lähettää myös suoraan lahjansaajalle ja liittää mukaan haluamasi tervehdys!
 • Suloinen muisto 1980-luvulta. 12 senttiä korkea. Huurrelasin sisällä söpö kuva ja teksti "Happiness grows when its shared". Tämä koristeellinen lasipurkki tarkoitettu kynttilälle, mutta nätti myös ihan sellaisenaan. Kiva lahja 1980-luvun lapselle vaikka joulun alla. Hinta 10 euroa.
 • Söpö tuikkulyhty kasarivuosilta. Korkeus 12,5 cm. Lasin  sisällä kaunis kuva ja teksti "Love needs no words". Lasin pinta röpöläistä huurrelasin tapaista. Hauska joulumuistaminen vaikka 1980-luvun lapselle. Hinta 10 euroa.
 • 1970-luvun huima aamutakki, joka menee vaikka juhliin. Nyt on menoa ja meininkiä. Englantilainen aamutakki merkiltään St Michael. Nylonia. Kuvassa mallilla, joka 173 senttiä pitkä ja käyttää m-l-kokoja. Napit alas asti ja erillinen vyö. Vyötärö joustaa hieman. On niin erikoinen, että vaikka teemabileisiin juhlamekoksi. Käytetty, siisti ja harvinainen. Hinta 38 euroa.
 • Kulkuripoika retrotaulu. Leveys 15,5 cm ja korkeus 28 cm. Oranssit muovikehykset. Hinta 12 euroa.
 • 1960-luvun painokuvataulu värikkäissä kehyksissä. Nimimerkki Jolylle. Leveys 13,5 cm ja korkeus 25,5. Muoviset oranssit kehykset. Ripustusvalmis. Hinta 12 euroa.
 • Onnittelu- tai joulukortti. Ostimme keräilijältä erän uusia, käyttämättömiä kortteja yhden kappaleen kutakin. Tässä söpö uusi kortti Virosta. Ei mitään tekstejä, joten käy niin onnitteluun kuin vaikka jouluntoivotuksiin. Hinta 3 euroa.
 • Retrotaulu

  10,00 
  1960-luvun painokuvataulu. Koko 23 x 18 cm. Vaaleat kehykset. Hinta 10 euroa.
 • Kaunis 1960-luvun juhlamekko. Uniikki, hyväkuntoinen ja ompelijan tekemä. Selässä pitkä vetoketju, kangas ei jousta. Kuvan malli 173 cm pitkä ja käyttää m-l-kokoja. Sanoisimme, että paras m-kokoiselle, jotta jää väljyyttä. Kokonaispituus 96 cm olkapäältä helmaan. Kainalosta kainaloon leveys 46 cm. Vaalea vuori. Helmassa ehkä varaa pidentää pari senttiä, jos ratkoo sen ja kääntää uudelleen? Kakkoskuvassa näkee mekon mallin päällä kokonaan. Hinta ihanalle pinkille kiiltävälle unelmamekolle 40 euroa.
 • Kaunis englantilainen Staffordshire ironstone kannu. Noin 20 cm korkea. Hyväkuntoinen vanha kannu/vaasi, suuaukko kullanvärinen. Kaunis hedelmäaihe. Käy kuntonsa puolesta myös lahjaksi. Hinta 60 euroa.
 • Iso uusi joulukortti, joka samalla joulukalenteri. 18 senttiä korkea joulukortti, jossa 24 avattavaa luukkua. Kortin mukana kuori. Kortti sellofaanissa. Voimme lähettää tämän tervehdyksen sinulta suoraan saajalle, jos haluat. Hinta kalenterikortille 4 euroa.
 • Uusi, käyttämätön joulukortti. Ostimme keräilijältä uusia joulukortteja valikoiden. Tämä tässä on saksalainen kortti, kuvaaja Kathrin Köntopp. Sopii hyvin lahjapakettiin tervehdykseksi koiraihmiselle tai normaaliksi postitettavaksi joulukortiksi. Hinta 3 euroa.
 • Erikoinen käytetty soittorasia. Sävelmää emme tunnistaneet, mutta elokuvasävelmältä kuulostaa. Rauhoittava melodia. Kukat avautuvat ja sulkeutuvat musiikin soidessa ja valo syttyy ja sammuu samanaikaisesti. Kullanvärisessä jalassa pieni rikama (ei meistä häiritsevä, ei pistä silmään) ja muuten hyvässä käytetyssä kunnossa. Ei taida tulla kovin usein vastaan, on siksi erikoinen ja romanttinen kapistus. Hinta 35 euroa.
 • Värikäs kotimainen jakkupuku, koko 40. Aivan ihana, hyväkuntoinen suomalaisen Muoti-Hovin jakkupuku, koko 40. Valmistettu Riihimäellä. Tehdasta ei enää ole. Hyvinlaskeutuvaa tekokuitua, jakussa kolme nappia ja liehukehihat. Hameessa sivussa vetoketju ja nappi. Hameen pituus 100 cm. Vyötärönympärys noin 75 cm. Jakku kainalosta kainaloon noin 47 cm. Pääkuvassa mallilla, joka 173 senttiä pitkä ja käyttää kokoa m-l. Lisäkuvissa sama vaate mallilla, joka 15 senttiä lyhyempi ja sama vaatekoko. Tämä jakkupuku on niin hyväkuntoinen, että käy vaikka juhliin ja pukee kauniisti monenikäistä mallia. Hinta 40 euroa.
 • Kaunis uusi joulukortti, kuvassa enkeli.  Ostimme joulua varten keräilijältä erän valikoituja käyttämättömiä joulukortteja eri vuosilta. Käyvät hyvin joko lahjan mukaan tai normaalina joulukorttina postitukseen. Meillä on jokaista korttia vain tämä yksi kappale. Tässä uudessa kortissa lukee etupuolella "Rauhallista joulunaikaa" ja kuvan enkelihahmolla on kimalletta siivissään. Hinta 3 euroa.
 • Tyylikäs vintagelaukku 1960-luvulta. Korkeus 23 cm ja leveys 31 cm. Keinomateriaalia, napakka lukko ja avain tallella. Vuori ruskeaa silkkimateriaalia, sisällä peili, vetoketjullinen osio ja erillinen asiakirjaosio. Pohjassa metalliset pienet pyöreät "tassut". Siisti ja ehjä laukku, jossa toki iän tuomaa patinaa etenkin kulmissa ja käsikahvoissa. Hinta 45 euroa.
 • Romanttinen pöytälamppu kasarilta. Korkeus 30 cm. Vaaleanpunainen tekstiilikupu. Jalka posliinia ja kullanväristä metallia. Vanha pyöreä pistoke. Hyväkuntoinen. Näitä toistaiseksi kaupassamme kaksi. Yhden hinta 30 euroa.
 • Suomalaisen muovileluja valmistavan tehtaan kaivinkone. Emek-Muovi Oy:n valmistama Lännen kaivuri 1990-luvulta. Pituus 15 cm. Hinta 20 euroa.
 • Vanha peltirasia. Koko 20 x 10 cm, korkeus 8 cm. Kauniisti kulunut, sisältä myös ihan ok ikäisekseen. Hinta 15 euroa.
 • Pieni keramiikkakoira, terrieri. Korkeus 10,5 cm. Hinta 12 euroa.
 • Kaksi vanhaa puista kilpikonnaa. Pitemmän pituus 13 cm. Kiva yksityiskohta sisustukseen vaikkapa kaktusten seuraksi ikkunalaudalle. Hinta yhteensä 15 euroa.
 • Kolme vanhaa puista norsua. Puiset sisustusesineet ovat tulleet uudestaan muotiin. Tässä oikeasti vanhoja puisia norsuja kolme kappaletta, joista korkein on 26 senttiä. Tällä isoimmalla painavalla elefantilla lienee olleet myös syöksyhampaat, mutta ei enää. Hinta boho-sisustukseen sopivalle klassiselle kolmikolle 30 euroa.
 • Kaunis vanha käsipeili 1950-luvulta. Takaosassa kukkakuvioinen koristus. Metallikehykset ja varsi. Kokonaispituus noin 30 cm. Peiliosakin hyvässä kunnossa. Hinta 25 euroa.
 • Espanjalaista toledotyötä, kullatut kalvosinnapit. Pienet kauniit kalvosinnapit 1960-luvulta, yhä kiinni alkuperäisessä pahvitaustassaan. Hauska joululahja vaikka muusikolle. Hinta 20 euroa.
 • Pelottavia vai pelkästään dramaattisia, kas siinä pulma. Italialainen Bruno Amadio eli J Bragolin maalasi vaikuttavia itkeviä lapsia tauluissaan. Hän eli vuosina 1911-1981. Hänen töistään tehdyt painokuvat kiersivät ympäri maailmaa ja niitä myytiin ns. toritaiteena paljon Suomessakin. Tämä painokuva, joka on liimattu lastulevylle, edustaa juuri tätä 70-luvun toritaidetta. Hyväkuntoinen, koko 50 x 70 cm. Hinta 20 euroa.
 • Isokokoinen itkevä poika -taulu. Lastulevylle liimattu painokuva. Jäljennös kuuluisan italialaisen Bruno Amadion eli J Bragolinin työstä. Näitä myytiin paljon etenkin 1970-luvulla Suomessa ihan toritauluina. Monesti kuluneita materiaalista johtuen, mutta tämä taulu hyväkuntoinen. Koko 50 x 70 cm. Hinta 20 euroa.
 • Kaunotar ja peto -satukirjanen 1960-luvulta. Siisti, hyvin säilynyt, ei merkintöjä. Kaunis kuvitus. Hinta 10 euroa.
 • 1960-luvun vaatimattomassa koirataulussa on sitä jotakin. Leveys 14 cm ja korkeus 22 cm. Muovikehykset. Hyvin säilynyt, mukavat värit. Hinta 7 euroa.
 • Vanha lastenlaukku Disney-tarroineen. Tullut Suomeen merimiessedän mukana Yhdysvalloista. 1950-lukulainen. Etukannessa vanhoja Disney-tarroja, kuten iso Bambi sekä Aku Ankka, Mummo Ankka ja Pelle Peloton. Laukku ehjä. Korkeus 16 cm ja leveys 22 cm. Katso lisäkuvat! Hinta 40 euroa.
 • Suosittu, harvinaiseksi käynyt Henna-Kaisa Sivosen Kasarikirja. Kirja vie sanoin ja kuvin värikkäälle matkalle 1980-luvulle. Kovakantinen, loistokuntoinen, 1.painos 2008. Sivuja 168. Käy vaikka lahjakirjaksi 1980-luvun lapselle ja nuorelle, sisältää oikeastaan kaikki kasarivuosikymmenen ilmiöt ja tunnusmerkit suosikkileluineen, musatyyleineen, telkkariohjelmineen ja arjen kuvauksineen. Hieno kirja, jota on nykyisin vaikea löytää divareistakaan. Hinta 40 euroa.
 • Maailma on täynnä ankeutta, mutta ei Russ-peikkoperheessä. Etkö enää keksi uusia tapoja viestittää tärkeälle ihmiselle, että hän on tärkeä. Ei hätää, tämä ysäripeikko hoitaa homman puolestasi. Tämän kun laittaa pakettiin ja ojentaa lahjaksi, aika monta aamua ja iltaa on pelastettu. Se on joskus niin pienestä kii. Hinta ihkulle pinkkitrollille, jonka jalkapohjassa on ehta Russ-merkintä, on 10 euroa.
 • Onko hän suloinen, onko hän vastustamaton? No, tiedä tuota, mutta uskomattomaan jonkun itse tekemään pitsiasuun on tämä Russ-peikko sonnustautunut. Nämä peikot olivat 1990-luvun lapsen suosikkileluja, eikä ihme, sillä nämä peikot hymyilevät, tuli tupaan lunta kuinka paljon tahansa. 17 senttiä korkea asennepeikko! Jalkapohjassa Russ-merkintä. Hinta noin 30-vuotiaalle peikkoladylle 10 euroa.
 • Ysäripeikko, ilmeisesti nyrkkeilijämiehiä.  Noin 18 cm korkea vanha peikkolelu. Alkuperäiset urheilijanpöksyt, ehkä Mama Knollin nyrkkeilevä aviomies, kuka tietää. Hinta 10 euroa.
 • Knolli-peikko

  10,00 
  Peikot ovat taas ajankohtaisia! Peikkojen seikkailuista kertova amerikkalainen animaatioelokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa syyskuun (25.9.) lopussa, joten kaivoimme sen kunniaksi 1990-luvun peikot naftaliinista. Tämä päättäväisen näköinen knollipeikko on 18 cm korkea ja sillä on alkuperäinen mekko. Söpö pisamanaama on terhakassa 30-vuotiaan kunnossa. Hinta 10 euroa.
 • Tyylikäs 1960-lukulainen vanha matkalaukku. Vanhat lentolaukun mitat eli noin 42 x 36 cm. Metallivetoketju. Sisältä tosi siisti ja päältäkin melko vähäisiä käytönjälkiä. Ikää tosiaan pitkälti yli 50 vuotta. Tyylikäs laukku vaikka viikonloppulaukuksi tai matkusteluun tai katseenvangitsijaksi. Hinta 35 euroa.
 • Maailmassa pitäisi olla enemmän Batmaneita. No, ainakin sellaisia tyyppejä, jotka pitävät pahiksia kurissa ja auttavat heikompiaan. Siinä saattaa auttaa tällainen 1990-luvun Batman-koululaukku, jota voi käyttää myös reppuna. Peukutamme hyviksille ja hyvisrepuille, nih. On metallista vetoketjua, sivutaskua, kolmea erillistä osiota sisällä, päällä olevaa taskua ja reppukäyttöä varten selkähihnat. Merkki on Winner, kuinka muutenkaan. Leveys 36 cm ja korkeus 32 cm. Niin ja hei, aikuinen, työpaikallakin lähtee hommat luistamaan, kun laittaa eväät Batman-reppuun. Hinta 35 euroa.
 • Sinisävyinen söpö keramiikkakissa. Korkeus 22 cm, alkuperämaa Ruotsi. Käy myös säästölippaaksi. Myyty Anttilassa 1990-luvulla. Hinta 20 euroa.
 • Hyvinsäilynyt kokoelma tulitikkuetikettejä. Nyt on kyllä hieno pala sekä Suomen että paikallisempaakin historiaa. Suomalaisia tulitikkurasioiden etikettejä 1950- ja -60-luvuilta. Noin 400 hyväkuntoista etikettiä. Paikkakunnista ja paikoista vilahtelevat ainakin Janakkala, Karkunkylä, Lempäälä, Viiala ja Loppi. Paljon isoihin kauppaketjuihin liittyviä etikettejä, samoin vähittäiskauppoihin ja tehtaisiin. Runsaasti kahvimerkkietikettejä, samoin elokuva-aiheita. Hinta 50 euroa.
 • Kaunis pöytälamppu 1960-luvulta. Korkeus 47 cm ja varjon halkaisija 27 cm. Messinkijalka ja satiinikupu. Vintagetunnelmaa syksykotiin tuomaan. Ei tarvitse kuin villasukat jalkaan ja hyvää musiikkia tai kirjan, niin leppoisa syksy saa tulla. Lampun hinta 30 euroa.
 • Primulan juhlakahvipakkaus 1990-luvulta. Avaamaton, hinta 10 euroa.
Go to Top