Loading...

Antiikin, vintagen ja retron yllätyksellinen sekatavarakauppa

Myös Jousto- lasku tai osamaksu

 • Ennen 1950-lukua

  Ennen 1950-lukua

 • 1950-luku

  1950-luku

 • 1960-luku

  1960-luku

 • 1970-luku

  1970-luku

 • 1980-luku

  1980-luku

 • 1990-luku

  1990-luku

 • 2000-luku

  2000-luku

 • Lahjaideat

  Lahjaideat

 • Välillä meiltä kysytään, eikö ennen vanhaan ollut muita kuin punaisia koululaukkuja. No, olihan niitä. Mutta 1970-luvulta puotipuksun mieleen ei jäänyt muunvärisiä. Niinpä kauppamme hyllyille hakeutuu jatkuvasti näitä söpöliinejä, joita emme pysty vastustamaan. Emme millään. Loistokuntoisen laukun korkeus 27 cm ilman kahvaa, leveys 26 cm ja päädyn leveys 10 cm. Olkahihna. Takana pieni Iines Ankka, joka kulunut. Iines näkyy lisäkuvissa. Hinta 35,00.
 • Tosi hyväkuntoinen peltirasia 1960-luvun ja 1970-luvun vaihteesta. Halkaisija 13 cm ja korkeus 5 cm. Kaunis vaikka korujen tai kiiltokuvien säilytykseen. Loistokuntoisena käy esimerkiksi äitienpäivälahjaksi, kun sisään sujauttaa äidille vielä jonkin pienen kivan yllätyksen? Hinta 18 euroa.
 • Eihän näitä kovin usein kävele vastaan, käyttöön sopivia 1960-luvun laukkuja ja kasseja. Laukun leveys 26 cm, korkeus 28 cm ja päädyn leveys 10 cm. Käytetty, siisti kunto. Sopisi mainiosti vaikka hoitoalan työntekijälle 50-vuotis- tai 60-vuotislahjaksi, sillä näyttää vahvasti lääketehtaan mainoslaukulta Orion-teksteineen. Toisella puolella mainostetaan Roborania, jota mainostettiin 1960-luvulla voimistavana maksa-vitamiinilääkkeenä erityisesti väsyneille perheenäideille, puuh ja ääh. Laukkuun vaan lahjansaajalle sopiva sisällys, niin se on siinä! Hinta laukulle 38 euroa.
 • Todella kookas ja hyvin värinsä säilyttänyt vanha ryijy/ryijymatto. Henkilö, jolta ostimme ryijyn, muisteli sen olevan 1950-luvulta. Ryijyn korkeus 200 cm ja leveys 154 cm. Tankokuja kapea, noin etusormen levyinen. Hyväkuntoinen mutta luonnollisesti käytetty ryijy, joka käy kokonsa puolesta myös isoon tilaan matoksi, jos raaskii laittaa. Hinta 195 euroa.
 • Tällaisia ne koululaukut olivat kultaisella 1970-luvulla. Laukun korkeus 32 cm ja leveys 34 cm. Pohjan leveys 11 cm. Hyvässä kunnossa, vaikuttaa oikeastaan käyttämättömältä. Löydämme laukkuun 1970-lukuun sopivaa sisältöä, jos niin halutaan, esimerkiksi sen ajan koulukirjoja. Laukun hinta 35 euroa.
 • Täyttääkö ystäväsi vuosia ja asuuko hänessä moottoripyöräilijä? Ei hätää, melkein kaikissahan se meissä asuu. Tämä nostalginen 1960-luvun peltilelu kertoo kaiken niin moottoripyöräilystä kuin elämästä. Se on hauskaa, mutta välillä se kuluttaa. Ja joskus tarvitaan korjausliikkeitä. Lelun pituus 12 cm ja korkeus 7 cm. Lisäkuvat kertovat kunnosta. Hinta harvinaiselle pikku lelulle 30 euroa. Myös tähän leluun kirjoitamme ainutlaatuisen moottoripyörärunon mukaan!
 • Joskus on vaikeaa keksiä lahjaa. Mutta onko ystäväsi nostalgian perään tai 1960-luvulla syntynyt? Tässä saattaa olla kiva muistaminen hänelle, joka eli lapsuuttaan 1960- ja 1970-luvuilla. Seitsemän vanhaa pikku nukkea, joista kolme Ari-nukkea eli saksalaisessa lelutehtaassa valmistettuja. Korkeus vaihtelee 6,5-7,5 senttimetriä väliltä. Kunto käytetty. Vanhan englantilaisen karkkirasian koko 12,5 x 9,5 x 3,5 cm. Söpö kokonaisuus, josta nostalgia huokuu. Kirjoitamme mukaan runon paketin saajalle kaupanpäälliseksi. Hinta yhteensä 35 euroa.
 • Nämä ovat niitä mystisiä henkimaailman asioita, joita voi olla vaikea käsittää. Monet meistä tykkäävät peltipurkeista. Ne ovat vähän kuin kiiltokuvat, vanhat romanttiset kuvakortit, ihanat sohvatyynyt, hempeät pitsiliinat ja niin edelleen. Ne tuovat elämään arjen luksusta, useimmiten pikkurahalla. Tämän pyöreän hyväkuntoisen peltirasian kanssa on vähän sellainen juttu myös. Halkaisija 11,5 cm ja korkeus 6,5 cm. Sisältäkin hyväkuntoinen. Ei tule kamalan usein vastaan. Pienen pieni kolhu on kannessa, josta lisäkuva. Kolhuja se elämä tuo, mutta silti porskutetaan, nih. Hinta 15 euroa.
 • Nyt on kova paketti oman elämänsä Peppi Pitkätossulle, joka täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Pakettiin kuuluu vuonna 1970 painettu kovakantinen Peppi-kirja, sivuja 154 ja hyvä kunto. Lisäksi noin 8 cm korkeat figuurit Peppi, Annika ja Tommi, sillä ilman kavereitahan tässä maailmassa on vähän tylsää. Lisäksi hyväkuntoinen Peppi-salkku, leveys 20 cm, korkeus 15 cm ja pohjan leveys 8 cm. Koko paketin hinta 50 euroa. Mukaan kirjoitetaan kaupanpäälliseksi runo lahjan saajasta, jos ostaja niin haluaa.
 • Maailmassa pitäisi olla enemmän pieniä jakkaroita. Kaikille meistä ei mitenkään riitä isoja tuoleja, eikä tarvitsekaan. Pienet keltaiset jakkarat voivat olla paljon parempia. Tämäkin yksilö vaikuttaa sopuisalta ja elämänmyönteiseltä. Koko 26x26 cm ja korkeus 26,5 cm. Hinta 15 euroa. Tälle on kaupassamme ainakin toistaiseksi samanhenkinen retrokaveri.
 • Ihku, ihmeellinen, täysi mysteerio. Emme ole koskaan käyneet Peppi Pitkätossun luona, mutta jotenkin tuntuisi siltä, että tämä pikkujakkara voisi sopia sinne. Koko 26 x 26 cm. Korkeus 22 cm. Sopii varmaan monenmoiseen niin kuin vaikkapa kukalle alustaksi tai työpöydän nurkkaan maljakolle tai...ihan vaan ihmetystä herättämään noin yleisesti. Meillä on kaupassa tälle myös kaveri, ainakin toistaiseksi. Hinta 18 euroa.
 • Kauniit retroverhot Tampellan Laikka-kankaasta. Kunnon retroa, jonkun kotiompelijan ompelemat. Yhden verhon koko 145x126 cm. Tankokujan osuus korkeudesta noin 3 cm.  Hyväkuntoiset ja heleät kirkkaine väreineen. Hinta kahdelle verholle yhteensä 48 euroa.
 • Näyttävä hapsuvalaisin 1970-luvun lopusta. Kupu tekstiiliä. Kuvun väri kirkas ja valaisin kaikin puolin käyttökuntoinen. Kuvun kankaan pinnassa pientä vuosien tuomaa nyppyä, mutta ei näy mitenkään valaisimen ollessa katossa. Voi olla, että pieni nyppyisyys on ollut kankaassa jo alunperin. Halkaisija 42 cm. Kuvun korkeus noin 31 cm. Johdon pituus 96 cm. Sopii monenlaiseen sisustukseen ja huoneeseen väriläikäksi. Hinta harvinaiselle keltaiselle valontuojalle 45 euroa.
 • Oikein siistikuntoiset vanhat nukenvaunut. Vuonna 1948 syntynyt tamperelaistyttönen työnteli näitä ylpeänä pitkin Tampereen Nekalan katuja. Olleet lämpimässä kerrostalon varastossa sittemmin, joten kunto pysynyt hyvänä. Renkaat ehjät ja hapertumattomat, ja vaunut muutenkin kunnossa. Kopan pinta tummunut, mutta sekin on ehjä ja toimiva. Koppa sisältä hyväkuntoinen. Jousitus alkuperäisillä nahkaremmeillä, remmit säilyneet hyväkuntoisina. Kun kuomu on ylhäällä, rattaiden korkein korkeus 59 cm. Rattaiden kokonaispituus 54 cm. Rattaiden korkeus ilman kuomua 39 cm.  Hinta nostalgisille 1950-luvun rattaille 80 euroa.
 • Star Wars -taistelualus vuodelta 1997. Pattereilla toimiva alus, jossa ääniefektit ja valot toimivat. Yrittää kulkea, mutta homma kankeaa. Ehkä sen joku näppärä saisi huoltamalla sutjakkaammaksi, mene ja tiedä. Kolme hahmoa taistelee aluksen sisällä, taitaa olla Luke Skywalker pulassa Darth Vaderia vastaan. Kiva yksityiskohta sisustukseen. Pituus 24 cm, korkeus 13 cm ja leveys 18 cm. Hinta harvinaiselle ysärimuistolle 38 euroa.
 • Varmasti uniikki maalaus dalmatialaisista. Taulu maalattu kauniisti kaakelilaatoille vuonna 1982. Kehystetty ja signeerattu. Ripustusvalmis. Leveys 50 cm ja korkeus 35 cm. Aika söpö vaikka lastenhuoneeseen ja kyllähän tuota koiraihminen katselee vaikka keittiönseinällä piristyksenä. Hinta 30 euroa.
 • Käyttämätön käsityönä tehty pörrölaukku, jossa olkahihna ja kiva pöllövuori. Saattaapi olla melko uniikki tuote. Käyttämätön laukku, koko 20 x 20 cm ja hihna 30 cm korkea. Klipsuista tehty koriste etuosassa. Menee napakasti kiinni ja pienehköksi laukuksi mahtuu ihmeen paljon tavaraa. Hinta 30 euroa.
 • Etsitkö erikoista lahjaa? Ruskea vanha mummonveska 1960-luvulta, jonka etupuoli on tuunattu kierrätysmateriaaleilla ja lisäksi maalaten. Laukku kestää normaalia käyttöä, mutta on varmaan omimmillaan koriste-esineenä ja sisustuksessa seinällä roikkumassa. Laukun leveys 36 cm ja korkeus 25 cm.  Uniikki lahja kierrätystä ja tuunausta arvostavalle. Hinta 20 euroa.
 • Kauniit italialaiset juhlakengät 1960-luvulta.  Päältä hyväkuntoiset ja ehjät, nahkapohjassa kulumaa, mutta ei haittaa käyttöä. Mukana alkuperäinen laatikko. Korko 5 cm ja kokomerkintä 7. Sovitus kertoo, että näyttäisi sopivan 36-37-kokoiselle jalalle. Kengän sisäpituus 23 cm. Näyttävät kapeilta ja siroilta, mutta hyvin meni kyllä ihan suomalaiseen leveähköön jalkaankin. Hinta 30 euroa.
 • Hienon oranssi Heikki Orvolan Notsjö-maljakko, keskikoko. Korkeus 25 cm. Paino noin 1 kg. Valmistaja Nuutajärvi. Tuotannossa vuosina 1972-73. Pyörittäen puhallettu, punainen ja musta opaalilasi. Ei signeerausta. Aivan loistokuntoinen. Hinta 150 euroa.
 • Heikki Orvolan suunnittelema maljakko, valmistaja Nuutajärvi. Pyörittäen puhallettu. Punaista ja mustaa opaalilasia. Näyttää kyllä luonnossa oranssilta maljakolta, vaikka punaisesta opaalilasista puhutaankin. Korkeus 14 cm. Signeerausta ei ole. Kunnossa ei mitään moitittavaa, kuin uusi maljakko, käyttämätön. Hinta 110 euroa.
 • Raumalaisessa kehysliikkeessä 1960-luvulla kehystetty Mona Lisa, tehty ristipistoinen. Leonardo Da Vinci maalasi joskus 1500-luvulla niin tenhoavan naisen suoraan puupinnalle, että se rulettaa vieläkin. Ja on kyllä kaunis näin hienona vanhana ristipistotyönäkin, joka on kehystetty kullanvärisiin kehyksiin. Leveys 44 cm ja korkeus 59 cm. Hyväkuntoinen. Kehyksessä yksi pieni kohta paikattu nätisti kultamaalilla. Hinta harvinaiselle ristipistoaiheelle kehyksineen 70 euroa.
 • Nyt on niin komea antiikkinen puuastia, että herättää jo kunnioitusta. Tässä säräkaukalossa on valmistettu ja tarjoiltu Lemin särää jo 1700-luvun lopulta saakka. Pohjassa on nimikirjaimet ja vuosiluku 1799. Puuastia on edelleen niin hyväkuntoinen, että vaikka leipää tarjoilisi sukujuhlissa tai pitäisi arvoisellaan paikalla oman kodin sisustuksessa. Astian pituus on 62 cm ja leveys 36 cm ja korkeus 11,5 cm. Kaukalo-osan pituus yläreunasta 47 cm. Säräkaukaloita veistettiin koivusta tai haavasta. Se ei saanut olla niin iso, että se osuu uunin perään syttymisvaaran takia. Kaukaloa liotettiin suolavedessä ennen käyttöönottoa monta viikkoa ja voideltiin vielä lampaanrasvalla. Suolaus tehtiin, jotta astia ei halkeilisi uunissa. Ajan myötä syntyneitä halkeamia paikattiin ruisjauhosta ja vedestä tehdyllä seoksella. Kaukalon puhdistamiseen käytetään kiehuvaa vettä ja harjaa. Hinta harvinaisen hyvin säilyneelle antiikkiselle säräkaukalolle on 150 euroa.
 • Puinen komea mylly aikojen takaa. Ollut ehkä siemenmylly, jolla sekoitetaan siemeniä tai sitten siemeniä ja lannoitteita keskenään? Pituus 46 cm ja halkaisija 29 cm. Kaunis sisustuselementti sellaisenaan. Joku on kertonut näkevänsä tämän sielunsa silmin myös pystyasennossa, jolloin irtokannesta voisi tehdä oven. Kävisi vaikka baarikaapista, mene ja tiedä. Hinta 60 euroa.
 • Nyt kyllä historiansiivet havisevat taas urakalla. Komea puinen pullokehikko, jossa on kuljetettu lasista Mimmi-pesuainepulloa SOK:n keskusvarastolta Katajanokalta Rovaniemen osuuskauppaan. Kehikko ja pullo ehjiä. Pullon mukana alkuperäinen etiketti. Tallessa myös pullon mukana kulkenut pahvinen rahtikortti. Hinta todella nostalgiselle kokonaisuudelle, joka on kaunis vaikka sisustuselementtinä, 120 euroa.
 • Todella vanha maalaispirtin puutuoli. Hellyttävä, ehjä antiikkinen puutuoli. Istuinosa 41x37 cm. Istuinosan korkeus lattiasta 36 cm ja selkänojan korkeus lattiasta 78 cm. Kaunis sisustusesine, jonka hinta 70 euroa.
 • Kivannäköinen, ehjä sitra 1960-luvulta. Valmistettu 1960-luvulla Skala-merkillä Saksassa. Kaunis ihan sisustuksessakin ja hauska lahja muusikolle, jolla tuntuu jo olevan melkein kaikki soittimet. Illanistujaisiin uusi ohjelmanumero? Vaikka Hurriganesia sitralla säestettynä, kuka tietää? Hinta retroesineelle 20 euroa. Niin ja mitat 39 kertaa 24,5 senttimetriä.
 • Siistikuntoinen koristesalkku/matkalaukku 1970-luvulta. Lukot toimivat ja laukku on siisti niin ulkoa kuin sisältä. Takaosassa yksi edellisen omistajan liimaama ihan nätti pin up-tarra. Tarra laukun yläkulmassa ilmeisesti peittämässä kulunutta kohtaa. Tämä huomioitu hinnassa. Leveys 40 cm, korkeus 25 cm ja syvyys 13 cm. Hinta 18 euroa.
 • Söpö, vähän kookkaampi lasten leikkisalkku. Ollut käytössä 1980-luvulla. Omistaja liimannut toiselle puolelle herttaisen tarran, joka kuvassa. Ehjä ja hyväkuntoinen kova salkku. Leveys 23 cm, korkeus 19,5 cm ja syvyys 10,5 cm. Sopii koristeeksi sisustukseen, leikkeihin tai vaikka säilytykseen. Hinta 25 euroa.
 • Kookas, vanha käsilaukku 1970-luvulta. Tätä laukkua näkee vielä joskus ruskeana vintage-liikkeissä, mutta punainen versio on harvinainen. Keinomateriaalia oleva laukku on leveydeltään 34 cm ja korkeudeltaan 23 cm. Laukku on ikäisekseen tosi hyvässä kunnossa. Sisältä laukku on yksinkertainen, vain yksi sivutasku. Olkalaukuksi hihna on ehkä liian lyhyt, mutta tavaraahan laukkuun mahtuu hyvin ja ehkä hihnaa voi pidennyttää tai sen voi vaihtaa, jos haluaa kuljettaa tätä olalla. Hinta harvinaiseksi käyneelle punaiselle laukulle 40 euroa.
 • Englanninkielinen upea 366-sivuinen kirja Ferrarista ja uusi laatikossa oleva virallinen Ferrari-muki. Englanninkielinen kirja, painettu 2004, ensimmäinen painos. Tekijät Rainer W. Schlegelmilch, Hartmut Lehbrink ja Jochen von Osterroth. Kirjan ulkomitat 28cm x 31,5cm ja paksuus 3cm. Kirjan ja mukin yhteishinta 30 euroa.
 • Aikas suloinen muisto vuodelta 1973. Joku kiltti koululainen on selvästikin tykännyt Viidakkokirjasta ja uskollisesti liimannut kirjan kiiltokuvat paikoilleen. Sivut siis siistit, sivuja 38. Kanteen on lapsen käsialalla kirjoitettu "kuvatekstit" kuville. Kertonee todellisesta fanittamisesta. Hinta 10 euroa.
 • Vanha 1950-luvun peltinen leikkihella ynnä pari kattilaa. Kattilat tuoreempia kuin hella ja ehkä vähän turhan suuria hellan mittasuhteisiin kuten näkyy, mutta ei kai se ole niin nökönuukaa, kun on mielikuvitusta. Hellan leveys 18 cm ja korkeus 9 cm. Hellan syvyys 12 cm. Kattiloiden halkaisija 8 cm. Hinta kokonaisuudelle 25 euroa.
 • Tässä loistavaa tekemistä vaikka ysäribileisiin. Käytetty, mutta hyväkuntoinen lautapeli, jonka 1800 kysymystä ja vastausta vievät sinut ja kamusi takaisin 1990-luvulle. Painos loppunut, joten uutena tätä ei kaupasta enää tietääksemme saa. Hinta 35 euroa.
 • Uskomattoman pehmeä ja upea Mangon tekoturkki. Haluatko mennä talven juhliin tekoturkissa, joka jättää kaikki muut taakseen ? Tämä Mangon punainen tekoturkis on todella pehmeä, lämmin ja kaunis. Ajaton malli, joka sävähdyttää. Käyttämätön turkki. Koko m/l eli 38-40. Hakaskiinnitys. Hinta 80 euroa.
 • Söpö käsilaukku metallisella huulikoristeella. Leveys 26 cm ja korkeus 17 cm. Olkahihna. Hyväkuntoinen. Hinta 28,00 euroa.
 • Nyt sen voi testata, onko äidillä huumorintajua. Entä jos joulupukki tuokin hiustenkuivaimen 1970-luvulta? Toimii ja vaikuttaa hyvin vähän käytetyltä. Kahdeksan osaa kuivaimen lisäksi. Näyttää täräkältä jo ihan kylpyhuoneen rekvisiittana. Mistä sen tietää, vaikka laulaja Suzi Quatro olisi käyttänyt samanlaista. Ei mistään. Hinta 15 euroa.
 • Käyttämätön Rowenta-hiustenkuivain paketissaan. Käyttöohje ja takuulappu, jonka mukaan tuote ostettu vuonna 1978 Forssasta. Hinta 25 euroa.
 • Kiva tuliainen vaikka 1970-lukua harrastavalle. Käyttämätön kuuden glögimukin setti tarjottimineen. Muovia ja mukeissa kirkas osa lasia. Hinta yhteensä 25 euroa.
 • Pikkuinen tarjotin ja 10 keraamista sitruunaa. Tarjottimen leveys 27 cm ja korkeus 21 cm. Kehys rottinkia. Itse tarjotin jotakin muovintapaista materiaalia. Sievä yksityiskohta retrokeittiöön tai minne vaan. Hinta yhteensä 15 euroa.
 • Söpöt Aku Ankka ja Iines, pehmonuket, korkeus noin 30 cm. Ehjät ja hyväkuntoiset, iästä ei varmuutta. Hinta kaksikolle yhteensä 25 euroa.
 • Kamalan kovaa herättävä Mikki Hiiri -herätyskello. Toimii kvartsikoneistolla. Kellotaulun halkaisija 9 cm. Hinta 20 euroa.
 • Kuuden miljoonan dollarin mies -palapeli 1970-luvulta. 224 palaa, valmistaja Whitman. Paketti ehjä, mutta kulunut. Hauska lahja vaikka 1970-lukua diggaavalle tai vanhojen tv-sarjojen ystävälle. Hinta 35,00 euroa.
 • Suloinen peltitarjotin 1960-luvulta. Kuvassa poika ja pentukoira, joka näyttää ihan telkkarin Lassie-koiralta sen pentuvuosina. Leveys 41 cm ja korkeus 30 cm. Hinta 20 euroa.
 • Ehjä iso maitokannu, korkeus 16 cm. Arabian tuotannossa 1949-64. Ei krakeloitumaa, mutta suuaukon kultaus kulunut jonkin verran. Otettu huomioon hinnassa, hinta 60 euroa.
 • Vanha kanavatyötaulu 1960-luvulta. Korkeus 55 cm ja leveys 26 cm. Hyväkuntoinen ja ripustusvalmis. Hinta 20 euroa.
 • Muhkea neulottu tonttupari 1970-luvulta ja heille joulunviettoon oma kuusi. Pehmonuket liki 50 vuotta vanhoja. Korkeus 36-38 cm. Tanakoita tyyppejä ja hyväntuulisen retroisia. Heillä oma toimiva pöytäkuusi paketissa. Ruotsalainen pöytäkuusi 60 cm korkea, 10-osaiset valot. Koristeet mukana. Hinta yhteensä 18 euroa.
 • Nostalginen joulumuistelopaketti historiasta pitävälle. Uusi nuorison joulu -lehti vuodelta 1923. Lasten joulu -lehti vuodelta 1945. Vanha pahvinen konvehtirasia, jossa 11 kappaletta 1950-luvulla kulkeneita joulukortteja. Autenttista tunnelmaa vaikka joulupirtin sisustukseen. Hinta vinttilöydölle 35 euroa.
 • Nostalgiseen jouluun, Havin viisi Juhlakruunu -kynttilää. Alkuperäinen pakkaus, jossa näkyy noin 50 vuoden matka. Kynttilät käyttämättömiä. Nykyisin pakkaukset mustavalkoisia. Hinta retroiselle paketille kynttilöineen 10 euroa.
 • Se vähän erikoisempi kankainen joulutähti 1950-luvulta. Voi käyttää niin ikkunassa kuin pöydällä. Hyväkuntoinen vintage-valo. Halkaisija 26 cm. Joku uusinut johdon ja kannan, toimii. Hinta 30 euroa.