Loading...

Antiikin, vintagen ja retron yllätyksellinen sekatavarakauppa

Myös Jousto- lasku tai osamaksu

 • Ennen 1950-lukua

  Ennen 1950-lukua

 • 1950-luku

  1950-luku

 • 1960-luku

  1960-luku

 • 1970-luku

  1970-luku

 • 1980-luku

  1980-luku

 • 1990-luku

  1990-luku

 • 2000-luku

  2000-luku

 • Lahjaideat

  Lahjaideat

 • Todella hieno katsaus suosituimpiin koululauluihin 1970-luvulta nykypäivään. 352 sivua, noin 300 laulua. Kovakantinen, Tammen kustantama vuonna 2009. Koonnut Timo Leskelä. Käyttämätön kirja, kannessa pieni naarmukohta. Kirjaa on nykyisin vaikea löytää jopa antikvariaateista, sen verran suosittu se on. Käy vaikka lahjakirjaksi ja herättää varmasti koulumuistoja kenessä tahansa. Hinta 40 euroa.
 • Kiinnostava sanakirja vuodelta 1919. Esperantosta piti tulla meidän kaikkien yhteinen maailmankielemme. Loistava ajatus ei kuitenkaan koskaan toteutunut sellaisenaan. Otava julkaisi vuonna 1919 tämän esperanto-suomi- sanakirjan ja se on kyllä mielenkiintoista luettavaa kenelle tahansa kielistä tai historiasta kiinnostuneelle. Sivuja on 156. Hinta varsin mukavasti säilyneelle siistille 101-vuotiaalle kirjalle on 25 euroa.
 • Isokokoinen, kovakantinen Me Tenavat -kirja, 153 sivua. Jos nyt etsit jotakin leppoisaa luettavaa itsellesi tai ystävälle, niin tässä olisi sellainen. Kirjassa on Tenava-sarjakuvia vuosilta 1965-1987. Hyväkuntoinen kirja on 35 cm korkea ja 26,5 leveä. Tästä on iloa pitkäksi aikaa kaunisvärisine sivuineen. Hinta 20 euroa.
 • Aivan ihkupihkuja kiiltokuvia vanhassa Fazerin suklaarasiassa. Pahvirasia kooltaan 35 x 35 cm. Tanakka ja muuten ihan ok-kuntoinen, mutta yksi kulma kärsinyt selkeästi. Tämän korvaa reippaasti yli 350 kiiltokuvaa, jotka vaihtelevasti 1960-luvulta tähän päivään. On enkeleitä, perhosia, joulupukkeja, pieniä lapsia leikeissään, kukkia, Peppi Pitkätossuja ja vaikka mitä. Kiiltokuvien kunto vaihtelee myös, osa ihan uusia ja osa jo enemmän elämää nähneitä, mutta aivan huonompikuntoisia ei ole edes laskettu tuohon lukuun. Näissä riittää ihmeteltävää ja lajiteltavaa vaikka useamman sukupolven kesken. Mainioita myös tuunaukseen decoupage -menetelmällä. Tulee kauniita rasioita ja vaikka mitä. Hinta todella runsaalle kiiltokuvarasialle 45 euroa.
 • Hyvinsäilynyt vanha vauvanukke, alkuperäiset vaatteet. Nuken korkeus 52 cm ja kunto todella hyvä. Myös vaatteet hyvässä iskussa. Myssyssä lukee, että "new generation". Nykyisin myydään nukkeja, joissa lukee, että "our generation", mutta ei mitään käryä, että liittyykö tämä vauvanukke mitenkään tähän sarjaan, ei todennäköisesti. Tällä on leikkinyt tietojemme mukaan henkilö, joka syntynyt 1970-luvun lopulla, joten voisiko tämä olla kasariajan nukke? Nukke ei tee mitään, ei ole koskaan tehnytkään, mutta suostuu hyvin hoito- ja hoivatoimenpiteisiin ja vaikuttaa todella tyytyväiseltä elämäänsä, hymyilee vaan. Hinta 25 euroa. Tämäkin nukke kuten tuotteemme yleensäkin, voidaan postittaa tervehdyksen kera suoraan lahjansaajalle.
 • Kiva valkoinen pyöreä laukku, klassikkomalli.  Tällainen pikkulaukku on oikeastaan aina muotia. Kelpaa niin juhliin kuin arkeenkin. Halkaisija 17 cm. Avautuu vetoketjulla, sisällä siisti vaalea kangasvuori ja vetoketjullinen osio. Olkahihna. Metalliset helat. Päältä siistiä keinomateriaalia. Jos kyllästyy valkoiseen, näppärä tuunaa tämän mieleisekseen vaikka maalaamalla tai liimaamalla kangaskukkia yms. Hinta 18 euroa.
 • Kaunis punainen käsilaukku, tilava. Hyvin säilynyt käytetty laukku, jossa sisällä kaksi vetoketjullista osiota ja sininen kangasvuori. Sisällä käytön jälkeä, mutta vuori ehjä, samoin vetoketjut. Päältä keinomateriaalia, joka pysynyt varsin hyväkuntoisena ja siistinä. Etuosassa läpällinen iso taskuosio. Leveys 35 cm ja korkeus 24 cm. Ei olkahihnaa. Tilava laukku, jossa häivähdys 1970-luvun henkeä, mutta iästä tai merkistä ei tietoa. Hinta 18 euroa.
 • Neljän paperinuken ja niiden vaatteiden kokoelma 1950-luvulta. Näillä on leikkinyt 1940-luvun lopussa syntynyt hämäläistyttö. Kokoelma on sekalainen, asuja ja asusteita on yhteensä 25 kappaletta. Kunto käytetty ja vaihteleva, mutta hyvässä kunnossa enimmäkseen, onhan tuota ikääkin jo. Lisäkuvista selviävät yksityiskohdat paremmin. Hinta kivalle kokonaisuudelle, josta saa myös vaikka kauniita seinätauluja, on yhteensä 28 euroa.
 • Ella vauvapaperinukke tarvikkeineen ja vaatteineen 1950-luvulta. Tällä paperinukella leikkinyt henkilö syntynyt itse 1940-luvulla ja kirjoittanut nuken ja tarvikkeiden taakse Ella-nimen lyijykynällä. Kokoelma kohtuu hyvässä kunnossa, tietenkin ikä ja käyttö näkyvät, mutta suloisen nostalgian määrä on kova. Näitä vauvapaperinukkeja ei ole paljoa säilynyt 1950-luvulta. Vauvalla oma hoitaja, pottatuoli, vaunut, amme, vaaka, leikkikehä, leikkipöytä ja niin edelleen. Vaatteita on myös, joista kaksi saattaa olla uudempia kuin 1950-luku, mutta näyttävät nekin käyvän Ellalle. Vauvan ja hoitajan lisäksi osia on 18 kappaletta. Tämä on söpö kokonaisuus vaikka tauluksi lasin alle tai lahjaksi. Hinta harvinaisuudelle 70 vuoden takaa on 28 euroa.
 • Kaunis, romanttinen kynttelikkö. Hyväkuntoinen käytetty, metallia, koristeellinen ja näyttävä. Vielä tulee kivoja iltoja ja mukavia hetkiä hyvän ruuan ja tunnelman äärellä! Hinta 28 euroa.
 • Kaunis mustavalkoinen vanha taidevalokuva. Kuvassa vähäpukeinen nainen sivellin ja väripaletti käsissään. Kuvan leveys 24,5 cm ja korkeus 33 cm. Valokuvapaperia, iästä ei varmaa tietoa eikä kuvaajasta. Laitoimme kuvan vaaleisiin puukehyksiin, joissa lasi. Taulu siis valmis vaikka heti ripustettavaksi, jos kehykset miellyttävät. Hinta 25 euroa.
 • Harrastaako ystäväsi korujen tekoa vanhoista lusikoista? Ei haittaa, jos ei harrasta, sillä tämä kiva uusvanha ruskea laatikko pitsiliinoineen ja vanhoine lusikoineen on hauska vieminen kenelle tahansa. Ja kyllä se ilahduttaa omaakin silmää. Kokoelmassa noin 25 vanhaa erikokoista ja näköistä vanhaa lusikkaa. 24-20-senttisiä 7 kpl, 16-senttisiä 4 kpl ja näitä pienempiä kahvi- ja teelusikoita 14 kpl. Lusikat enimmäkseen vanhoja palkintolusikoita, valtaosa alpakkaa. Lisäkuvissa näkyy lusikoiden koristeelliset päät. Emme ole kiillottaneet lusikoita, jos joku tykkääkin ajanpatinasta. Uusvanha laatikko puunkaltaista materiaalia ja kuin uusi. Mukana vaalea pieni pitsiliina. Hinta kokonaisuudelle 45 euroa.
 • Yksisarvinen, keramiikkakulho. Taiteilija signeerannut 2016 Eva's creation. Kannellinen kulho, jonka kokonaiskorkeus 27 cm ja halkaisija 12,5 cm. Lisäkuvista näkee lisää yksityiskohtia, muun muassa hienon koristeellisen pohjan. Hinta uniikille teokselle 40 euroa.
 • Nätti punainen jakkara vaikka 1970-luvun sisustukseen. Korkeus 32 cm ja istuinosan halkaisija 30 cm. Sorvatut jalat. Ehjä, hyväkuntoinen, käytetty. Tanakka istua. Hinta 35 euroa.
 • Neljän puuhepan ryhmä. Heposissa ei ole mitään merkkejä eikä leimoja eikä niiden omistaja tiennyt alkuperää. Niinpä emme uskalla väittää niistä mitään sen tarkempaa. Kauniit ei-uudet puuheposet joka tapauksessa sisustukseen, kivat ryhmänä vaikka olohuoneen pöydällä tai ikkunalaudalla. Korkein noin 20 cm. Hinta nelikölle yhteensä 30 euroa.
 • Näyttävä punainen höyhenvalaisin, täysin toimiva. Höyhenvalaisimia näkee valkoisina ja pinkkeinä, mutta harvemmin näin punaisena? Aikas unohtumaton ja me puotipuksut tuumimme, että näin näyttävä valaisin vaatii ihan spesiaalia tilannetta, rohkeutta ja sisustusta. Hinta 20 euroa.
 • Chymoksen Hedelmäkimara-peltirasia, alkuperäinen tarra kuultaa vielä pohjassa. Tämä peltirasia vie mielen jonnekin 1960- ja -70-lukujen vaihteeseen. Näissä säilytettiin milloin nappeja ja milloin valokuvia, olihan tämä komea rasia suoraan Chymoksen Lappeenrannan tehtaalta. Chymos-nimi tuli muuten kreikan sanasta khymos, joka tarkoittaa mehua, ettäs tiedämme! Hinta 10 euroa.
 • Teräsmies Superkirja vuodelta 1970. Kovakantinen, 68 sivua. Sivut hyväkuntoiset. Kansien kulmat kuluneet, mutta niinhän ne pruukaa 5-kymppisellä jo vähän olemaan. Taakse joku liimannut pin up-tarran, ihan siistin. Hinta klassikolle, joka käy oikein hyvin niin mökkilukemiseksi kuin 50-vuotislahjaksi, on 20 euroa.
 • Uuh, tässä tuhti sukellus pohjoismaiseen historiaan. Hyväkuntoinen vanha lautapeli, kaikki osat tallessa, puiset nappulat. Vaikuttaa hyvin vähän käytetyltä. Olisiko hauska lahja historianopiskelijalle tai -opettajalle? Tai ylipäätään historiasta kiinnostuneelle? Tässä pelissä saattavat isovanhemmat olla vahvoilla. Hinta 20 euroa.
 • Ostokeskus, vanha lautapeli 1960-luvulta. Vaikuttaa hyvin vähän käytetyltä, todella siisti kunto. Kaikki osat tallessa, hyväkuntoinen kotelokin. Sopii vaikka lahjaksi ihmiselle, jolle ostoskeskus jotenkin osa elämää? Kertoo ainakin jotain siitä, kuinka ihmeellinen juttu ostoskeskus oli tuohon aikaan? Hinta 20 euroa.
 • Koko perheelle sopiva jääkiekkoaiheinen lautapeli. Nyt on kyllä harvinaista herkkua. MM-jääkiekko 1991 -lautapeli, täysin käyttämätön. Sopii 2-4 pelaajalle, parhaiten yli 7-vuotiaille ja siitä ylöspäin. Peli muistuttaa siinä mielessä oikeaa jääkiekkoa, että se opettaa eri taktiikoita ja opettaa sekä hyökkäämään että puolustamaan. Tämän lautapelin avulla voidaan pelata myös turnauksia. Kivaa yhteistä tekemistä vaikka koko perheelle! Sopii myös hienosti lahjaksi jollekulle, joka harrastaa jääkiekkoa. Hinta 55 euroa.
 • Hyväkuntoinen, iso peltitarjotin. Leveys 51 cm, korkeus 38 cm. Saksalainen valmistaja. Näyttävät värit. Tämän päälle on hyvä tehdä vaikka mökkituliaissetti sellofaaniin käärittynä. Hinta 8 euroa.
 • Käsi ylös, kuka katsoi 1970-luvulla pakahduttavan jännittävää ja ihanaa Tsaarin kuriiria? Jos siitä ei mitään muuta muista, niin ainakin ihkupihkun laulun nimeltä Nadja tai virallisemmin Nadjan teema. Ooh, tällä käytetyllä, mutta täysin soittokelpoisella lp-levyllä on koko sarjan alkuperäismusiikki. Vladimir Cosma orkestereineen soittaa niin Nadjat kuin Nadjan ja Michaelin paot ynnä muut. Tiukkaa nostalgiamusaa vaikka 1970-luvun teemabileisiin tai lahjaksi henkilölle, joka muistaa 1970-luvun rautaiset tv-sarjat kuin omat taskunsa. Hinta 12 euroa.
 • Onko ystäväsi Alice Cooper -diggari? Ehkä hänellä ei ole tätä vuoden 1994 levyyn nimeltä The Last Temptation liittyvää sarjakuvalehtistä. Erikoinen muisto ysäriltä joka tapauksessa. Hinta 10 euroa.
 • Ou-nou, tällaisilla me 1960-luvun lapset lähdettiin tähän maailmaan tutustumaan. Tai no, ehkä ei lähdetty mihinkään, mutta joka tapauksessa nämä olivat tällaiset nahkaiset vauvan ensitossut. Aikas söpöt vaikka koristeeksi tai lahjaksi. Hinta noin 60 vuotta vanhoille tossukoille 10 euroa.
 • Ihan kuin Lassie-koirasta tehty kanavatyötaulu. Halkaisija 25 cm. Kullanväriset kevyet kehykset, ripustusvalmis, pahvinen tausta. Hinta 10 euroa.
 • Käyttämätön prinsessa Diana -muistomuki.  Kaunis vaikka lahjaksi henkilölle, joka fanittaa edesmennyttä Sydänten kuningatarta. Kulkeutunut Suomeen Briteistä. Korkeus 10 cm. Kevyt ja siro muki. Hinta 20 euroa.
 • Hyväkuntoinen vuosikirja 1975. Julkaistu 1975 ja sivuja 320. Kovakantinen, siisti, kuin lukematon. Sopii vaikka osaksi syntymäpäiväpakettia. Hinta 5 euroa.
 • Kotimaiset naisten nahkasandaalit 1970-luvulta. Siisti käytetty kunto. Koko 5,5 ja korko 6 cm. Sovitettu 38-numeroiseen jalkaan, jolle ainakin passeli. Hyväntuntuiset kävellä. Hinta 15 euroa.
 • Ihku musta ori 1970-luvun lapsen leluvarastosta. Korkeus 27 cm ja leveys 31 cm. Nukkamainen pinta kulunut, mutta muuten täysin ehjä ja kuvanmukaiset varusteet. Hinta 10 euroa.
 • Näillähän me leikittiin! Ihan tarkkaa ikää emme heposelle tiedä, mutta leikkijä syntynyt joka tapauksessa 1970-luvulla. Saattaa siis heilahtaa myös 1980-luvun puolelle tämän hepan laukat ja ravit. Siistissä kunnossa, vaikka leikittykin on näköjään paljon. Kuvasta selviävät varusteet. Korkeus 27 cm ja leveys 31 cm. Hinta 10 euroa.
 • Täyttääkö sinulle tärkeä 1970-luvun nuori nyt vuosia? Ehkä hän ilahtuisi Armin ja Dannyn ihkusta vinyylilevystä vuodelta 1978, jossa on tosi suloisia rakkauslauluja niin kuin Me vain ja Silloin vasta kaiken saan. Levy koekuunneltu ja täysin pelittävässä kunnossa, ei kun levylautaselle vaan ja muistelemaan aikoja, jolloin oltiin nuoria ja aikas söpöjä. Hinta 15 euroa.
 • Kyllä se kesä tulee, ihan varmasti. Nyt on mukava aloitella kesäauton tai matkailuauton sisustamista. Tai tuunata vanha matkalaukku tai parvekkeenpöytä kivoilla paikkakuntaviireillä. Kahdeksan viiriä, korkeudet vaihtelevat välillä 14-16 cm. Paikkoina: Kuopio, Karstula, Loviisa, Pori, Kesälahti, Parikkala, Kerimäki ja Kalajoki. Hinta kaikille yhteensä 16 euroa.
 • Hei, kokosimme 1970-luvun muistelulaukun. Etsikö hauskaa mökkituliaista kesäksi tai 50-vuotislahjaa? Tässä olisi kiiltävä punainen käyttämätön olkalaukku, johon kokosimme pläjäyksen luettavaa 1970-luvulta. Jos annat lahjaksi, voit täydentää sisältöä vaikka pihlajanmarjakarkeilla. Kankainen valkoinen olkahihna on irrotettavissa. Laukku on päältä varsin hyväkuntoinen ja sisältäkin siisti ja käyttämätön, mitä nyt sisäosan pahviosuus taipuillut 50 vuoden aikana. Mutta kyllä jokaiselle 50-vuotiaalle jotain on tullut, se on elämää! Laukku on 34 cm leveä ja 24 cm korkea. Laukku on sisältä kuin pieni matkalaukku eli aikas hyvin mahtuu tavaraa, kun päädyn leveyskin on 14 cm. Katso lisäkuvat! Kokonaisuuden hinta lehtineen 30 euroa.
 • Jos elit 1970-luvulla, et varmaan ole unohtanut heitä. Ei ollut oikeastaan päivää eikä iltaa, johon Slade-yhtyeen musiikki ei olisi sopinut. Mama weer all grazee now ja Cum on feel the noize soivat todella jämäkästi kovaäänisistä ja me jytättiin niin. No, tämä olisi kyllä kehyksissä aika kova sana monelle 70- tai 60-vuotispäiviään viettävälle retroaikojen rokkarille eivätkä tätä valveutuneet nuoremmatkaan karsasta. Hinta hyvin säilyneelle Suosikki-lehden julisteelle, joka ei näytä olleen koskaan seinällä, on 30 euroa.
 • Fauni Säästöpankin säästölipas. 1970-luvulta, korkeus 13 cm, made in Finland. Ihan siistikuntoinen ikäisekseen muuten, mutta alapohjan lukko puuttuu. Kunto huomioitu hinnassa, joka on 15 euroa.
 • Remu ja Armi Aaavikko paperinukkeina! Rauni Palosen piirtämät paperinuket ilahduttivat Apu-lehden lukijoita aikoinaan ja tämä kirja kertoo siitä. 176 sivua, joilla esitellään paperinukkeja vuosilta 1968-1998. Kirja kuin lukematon, mutta kirjan etukannen punaisessa logossa selvää kulumaa. Kirjassa on loistavat värit ja hieno painojälki. Hauska nostalgiamatka menneeseen ja menneiden vuosikymmenten julkkiksiin. Sopii vaikka mummille muistelukirjaksi! Hinta 30 euroa.
 • Ihana pinkkitukkainen ysärilelu vannoo rakkauttaan. Peikon korkeus hiusten kanssa noin 20 cm.  Trolli kuvanmukaisessa vaatetuksessa eli lippis riittää, kun on tunteet. Hinta 5 euroa.
 • Vanha leikkipäähine 1970-luvulta. Tällaisella 1960-luvun ja 1970-luvun lapset leikkivät täyttä häkää, eikä millään pahalla. Intiaanit olivat suomalaislapsen mielestä rohkea ja eksoottinen kansa siellä jossakin ja mieleen tulivat, kuinka he ratsastavat villihevosilla ja osaavat monenmoista urheaa. Siksi intiaanipäällikkönä oli aika polleaa olla. Tämä päähine on kotoisin 1970-luvulta ja sopii vaikka nostalgiseksi synttärilahjaksi päällikköhenkiselle 50-vuotiaalle tuliliemen kanssa tai ilman. Hinta 12 euroa.
 • Aivan ihana romanttinen enkelikulho Italiasta. Joka tietää Eurythmicsin laulun ja videon, jossa Annie Lennox laulaa enkeleistä, niin kyllä, tämä isohko kulho/kannellinen malja voisi olla siitä videosta. Aivan ihanan överi italialainen kulho, jossa kullanväriset enkelit ja koristeet. Kulho muuten hennon pinkki ja vaaleanvihreä. Kulhon leveys 34 cm ja korkeus 23 cm. Kuin uusi, vaikka ei sitä olekaan. Kulhon omistanut vanhempi leidi oli ostanut sen aikoinaan huutokaupasta. Hinta 48 euroa.
 • Aivan ylisöpö kissataulu, vanha painokuva suloisissa antiikkikehyksissä. Taulu 29 cm leveä ja 23 cm korkea. Kehykset kotoisin ajalta ennen 1950-lukua, mutta arvelemme, että painokuva tuoreempi hieman tuoreempi eli 1960-luvulta. Lasi päällä. Ihana ilmestys, ei voi muuta sanoa. Hinta 32 euroa.
 • Aivan ihana vanha gobeliini. Leveys 111 cm ja korkeus 65 cm. Käy seinälle, pöydälle tai tuolinpäälle, miten kukakin tahtoo. Hyväkuntoinen, kirkkaat kauniit värit. Ei tankokujaa. Hinta 50 euroa.
 • Käytetty peltirasia 1980-luvulta. Koko 19 x 11 x 7 cm. Päältä siisti, sisällä vähän käytöjälkeä, josta lisäkuva. Hinta 15 euroa.
 • Kaunis vanha peltirasia. Koko 17 x 17 cm. Hyvät kirkkaat värit, kuvassa sininen osuus näyttää ehkä vaaleansiniseltä, mutta on oikeasti turkoosi. Kaikinpuolin siisti ja hyvässä kunnossa. Hinta 15 euroa.
 • Suojelusenkelitauluja ei vaan voi olla liikaa. Hyvin säilynyt painokuvataulu 1940-luvulta. Kehykset ja lasi päällä. Koko 27 x 20 cm. Ripustusvalmis. Kauniit sävyt. Hinta 22 euroa.
 • Hienosävyinen riikinkukkoaiheinen seinävaate/verho/pöytäliina. Napakkaa puuvillaa, koko 186 x 122 cm. Tankokuja. Painettu Englannissa, lisäkuvissa kankaan nimi. Hinta kauniille monikäyttötekstiilille 50 euroa.
 • Uniikki riikinkukkotaulu, maalaus koottu neljästä kaakelista. Ripustusvalmis, puukehykset. Koko 31 x 31 cm. Takaa ilmenee tekijä ja päivämäärä 24.12. 1976. Hyväkuntoinen. Hinta 38 euroa.
 • Kaunis vanha amerikkalainen käsilaukku, merkki Stylemark. Hyväkuntoinen ikäisekseen, etenkin päältä kiiltävä ja hyvännäköinen. Napakka lukko. Sisältäkin siisti, vuorikankaassa näkyy vielä himmeästi valmistajan logo. Koko 23,5 x 19 cm. Elegantti juhlalaukku vintagehenkiseen asuun. Kaunis yksityiskohta vaikka sisustukseenkin. Hinta 35 euroa.
 • Vanha pieni nahkalaukku, hyväkuntoinen. Päältä ja sisältä oikein siisti. Lukko napsahtaa hyvin kiinni. Koko 27 x 16 cm. Kangasvuori, vetoketjullinen sisätasku, lisäkuvassa näkymä laukun sisuksista. Kivanmallinen pieni laukku, joka sopii vaikka menolaukuksi! Hinta 28 euroa.
 • Värikäs retrohenkinen puinen heppa. Korkeus 24 cm. Iästä ei varmuutta. Epäilemme, että pikemminkin itäisestä kuin läntisestä naapurista. Kiva väriläiskä sisustukseen. Hinta 12 euroa.